”Det är din syn som bestämmer skillnaden”

Fakta: Konstutställning

Avgrund – Befrielse

Pågår: 29 mars – 30 aprilVisby Domkyrka, konstnär:

Siri Iversen-Ejve


Siri själv säger så här om sin utställning som pågår till och med den 30 april:

Vad är det som bestämmer att dom mörkaste färgerna är dom som får oss nedstämda ? Att det är dom som lägger tyngden på ett hemskt djup som vi inte kan ta oss ur ?

Hur kan dom ljusa färgerna få oss att känna lätthet ? Ett lyft som kan hjälpa oss på vägen ?


Glada Gotland har tur att infinna sig på självaste vernissagen  och för förutom lite försnack av den mysigt öppna, för fina mänskliga förändringar, Domprosten Mats Hermansson, ett glas bubbel samt smakfull choklad.

Sen hakar jag på rundvandringen i vackra Visby Domkyrka där tavlorna är upphängda över hela kyrkorummet och ger ett extra modernt ljus under de tidigare tyngre altartavlor med mera som hängt kvar en längre period.

Foto: Glada Gotland

Naturligtvis är det Siri själv som visar vägen – men utan pekpinnar och ger oss betraktare själv det utrymme samt luft för våra tankar ”om betydelsen i konsten” – här inne ger man knappast FAN i den  – och det är lätt att bli lyriks med hjälp av dessa härliga flytande färger.

Foto: Glada Gotland

Hinner inte gå långt så börjar en av tavlorna tala till mig – jag hör nåt riktigt kärleksfullt genom munnen – puss på dig själv !

Foto: Glada Gotland

Jag kan inte skryta med om att annars vara en så flitig kyrkobesökare – men har nyligen varit här i ett helt annat historiskt studiesyfte uppe på vinden, en nära Gud upplevelse. Det var tyngre om mer synd i sakerna då. Det här är så mycket bättre !

Att välkomnas av Siris tavlor ger verkligen en extra dimension åt … livet.

Foto: Glada Gotland


Siri igen i sina lilla ”Det är din syn som bestämmer skillnaden” – broschyr – om du nu inte har turen att hitta henne där personligen under kommande utställningsdagar:

I den här utställningen har jag fokuserat på att låta färgerna tala för sig själva, både i tyngd och lättnad.

Jag tror att varje färg bär på en avgrund och en befrielse.


Med eller utan Siris hjälp personligt på plats så lovar jag att du kommer se Visby Domkyrka leva upp genom hennes konst på ett befriat sätt … en sak som vi ständigt skall värna om samt dela med oss av i alla rum där vi befinner oss.

Med kärlek & respekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *