En lokal världsmedborgare med passion

Är det en person som jag smått beundrar och som det liksom både lyser och ”brinner” om mycket extra så är det Kerstin Blomberg. 

En lokal världsmedborgare med passion.

Foto: Glada Gotland. Från tal i Fårösund på Nationaldagen den 6 juni 2017, Kerstin med ♥ för… alla!

Aktiv som 17 år 2017 – men också med blickar och god historisk koll bakåt om hur det var och blev när vi tog emot flyktingar samt asylsökande från förr till dags datum. Hur vi alla är världsmedborgare – lokalt och globalt 😉

Så här säger Kerstin blygsamt själv om saken:

Hej! Jag skriver ju inte så mycket om mig själv, men nu kommer det för er som är intresserade.
Jag håller tre föreläsningar i sommar på Fårö i Fårö Hembygdsföreningens regi.

Den första är imorgon onsdag 12 juli kl. 19.00 på Bondans vackra gård som ligger längs med Långhammarsvägen. Då visar jag bilder och berättar om mottagandet av krigsbarn, asylsökande och flyktingar på norra Gotland.

Den 18 juli kl. 19.00 föreläser jag på Fårö bygdegård under rubriken Fårö-min hemö och den 25 juli kl. 19.00 om Wilhelmina Skogh, den fattiga Fåröflickan som blev hela Sveriges hotelldrottning.

Jag visar bilder vid alla tre tillfällena. Entréavgiften går oavkortat till vår Hembygdsförening. Jag är ju både Fåröbo och världsmedborgare.

Min utställning om migration som heter Fårö, Gotland, Världen och som sträcker sig från 1852 till idag hänger i sommar på Bungemuseum. Fotografierna kommer därifrån.

Våga var nyfiken och lär dig mer på den utmärkta utställningen samt Kerstin, världsmedborgare, varma sanna passionerade ord!

Foto: //www.facebook.com/kerstin.blomberg.148

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *