En prefekt dag… låt den aldrig gå i kras… igen!

Det här är en annons för BBC och friheten i att få lyssna på radio, med vilket program DU önskar och när som helst du nu vill ratta in det som finns i etern.

Det här var verkligen en perfekt radiodag med många artister just när som så skönt sjöng Lou Reeds fina sång. Ingen som knackade på och sa till dig att det var något förbjudet – hoppas jag!

Men så var det här på Gotland, i Klintehamn under andra världskriget. Min pappas farmor, som var född i Southshields England, gick hemma i huset i Klinte under andra världskriget och följde med spänning och förstås förfäran utvecklingen av alla hemska händelser som rapporterades genom hennes favorit program där i rör-radion..BBC. (eller var det möjligtvis en kristallmottagare)

Då knackade det på dörren och två män i bruna rockar sade åt Farmor Lily att hon inte fick lov att lyssna på denna kanal – ja när DE skulle ta över så skulle det bli helt förbjudet, så det så.

Just då var nazisterna på farlig ful frammarsch och tyvärr fanns de de som mot alla demokratiska och mänskliga tankar såg sig som högsta herrar även här på vår lilla ö.

Farmor Lily svarade med att höja volymen och be besöket vänligen men bestämt Go to …

Tänker på denna sanna historia och den ondskan som spred sig där demokratin verkligen var i farozonen och hur fasen världen skulle sett ut idag om alla dessa illdåd som skedde kunde få fortgå!?

Glada Gotland stöder minnet av Kristallnatten. Och jag fortsätter fritt att lyssna både på BBC och alla andra fria radiostationer.

kristall

Manifestation för alla människors lika värde
där alla är välkomna att vara med.
Till minne av Kristallnatten i Tyskland 1938.

https://www.facebook.com/events/308810589498221/

Låt den aldrig gå i kras…igen!

Jag gör som Lily, ber er alla nya Skit Dumma brunrockar snällt men vänligt . Go to… och höjer volymen på min radio!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *