Flickorna i Småland

Parkerar bilen för att i sakta gemak ta följe i ännu en del av det vackra granna gröna småländska landskapet!

IMG_7706

När jag nu har tillfället att lugnt och stilla gå med flickorna från Småland på en sån väg som jag sett i Emil, Madicken eller Barnen i Bullerbyn berättelserna, där de lekte, bullrade och bråkade i så känns det verkligen på riktigt riktigt!

IMG_7710

Och min flicka från Småland M, har upplevt samma sak i detta hus. Vi träffar hennes Faster Edit som ju är lite lik Astrid L. i sina solglasögon. Nu till skydd från gråstarr.

Här har hon levt hela sitt liv. Här trivs hon. Humor, värme och glatt humör möter oss. Känns så äkta, skönt och Lindgrens böcker blir bokstavligt talat sanna & levande!

IMG_7713

Här på övervåningen i det röda lilla fina torpet så lekte M med alla (många!!) kusiner, kompisar, grannbarnen ”Ryska Posten” och andra spännande lekar när de vuxna ”bara” satt ute och pratade å pimplade kaffe på verandan hela tiden.

IMG_7707

Naturligtvis så spelar jag gärna denna melodi – som ju har samma årgång som M – och kan gnolas på gott ännu idag – lika hjärtligt som utsmyckningen på den lilla verandan! ♥♥♥

Fakta om skivan som först kom ut som stenkaka hittar du här:

http://www.45worlds.com/78rpm/record/b569

Tur är väl det att många av människorna, husen och landskapet ännu lever, även om mossan växer så känns det inget mossigt i detta naturliga sällskap. Snarare ståtligt som en solros vid en vacker liten Smålandssjö

IMG_7721

Foto: Glada Got Småland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *