Flygelflytt gör Steinway mer tillgänglig!

Idag  (måndag den 2 januari 2007) flyttar vi en flygel från S:t Hansskolan till Almedalsbiblioteket för att ersätta den flygel som nu står där. Den flygeln flyttas till Gotlandsmusiken.

flygelflytt-1

Bakgrunden är att vi vill göra den flygel som av experter anses vara Gotlands bästa flygel, en Steinway, mer tillgänglig.

Den står sedan många år i den överakustiska och svårtillgängliga aulan två trappor upp i St Hansskolan.

Vi flyttar den därför till Almedalsbibliotekets foajé, där den kommer att användas för fler konserter än som tidigare varit möjligt.

flygelflytt-2

Foto: Björn Ahlsén

Den kommer att få en genomgång innan den den 26 februari spelas på flygeln på sin nya plats, när ett nyskrivet verk av Mattias Svensson Sandell ska uruppföras.

mattias

Foto: Mattias Svensson Sandell

Nästa stora inplanerade konsert inträffar den 15 april (påskafton) och är ett två timmar långt pianostycke av Messiaen.

Den Yamaha-flygel som idag står på biblioteket och tillhör Kulturföreningen Roxy kommer att flyttas till Gotlandsmusikens lokaler i Vibble, varifrån den, likt tidigare, relativt enkelt kan flyttas till andra konsertlokaler.

Tack till Ilexpressens kompetenta och trevliga grabbar för väl utfört arbete, till Erik Skagerfält för initiativet och till Örjan Klintberg och Pelle Jansson för ert tillmötesgående.

bjorn

Björn Ahlsén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *