Fri som en fågel

Glada Gotland fortsätter att kolla in djuriska uttryck – hur de kan upplevas naturligt i verkliga mänskliga möten i livet – idag:

Fri som en fågel


Hon smög in mycket riktigt på kvällen… eller kvällskvisten om vi skall kvittra fågelspråk.

Nightbird kallar hon sig men heter egentligen Anna-Stina Jungerstam... men artistnamnet Nightbird har hon tagit under sina vingar på ett så utmärkt fantastiskt ljudande sätt.

Jag hade varken hört eller sett henne tidigare och jag kom till den lilla men fantastiska konserten i Fårösunds Folkhögskolas fik utan förutfattade meningar eller onödig på(t)vingad åsikts registrering på/i näääätet.

Jag har ju haft förmånen/turen att se ”eleverna” på Ella Music Education som ibland vill visa vad de brinner för där i sin utbildning modell 2018 – återkommer gärna till detta

Anna-Stina är en av de tidigare deltagarna och har redan under studietiden, berättar hon, samt framöver i livet hittat ett eget uttryck som hon nu mer än gärna vill visa prov på Fri som en fågel.

Det sköna anlaget mot gitarrens spröda strängar och rara rösten gör att jag både kan sitta still och lyfta samtidigt – en flygkonst att njuta av i nuet… utan fult flax och stress.

Hade tur att kunna fånga ett vinylexemplar av hennes första skiva (även CD) som kom 2015 och ett nytt album är visst på gång.

Spotifylyssning finns också. Väljer en leende regnlåt !

För mer Nightbird bilder och övrigt så spana gärna in hemsidan – klicka fågelfint på bilden!

Foto: Aino Aksenja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *