Full gas!

Skulle Husbilen orka ta oss ända upp till Umeå!? Ja villig att gasa själv (!) var den, så till den milda grad så gasen var i botten och ville vara så trots chaufför C nog tyckte att den kunde lugna sig lite. Lättade på foten – men gaspedalen hade haaaaakat upp sig!!

Utanför Sundsvall skedde det och det visade sig att en mutter var lös – ja vid själva gasreglaget där i motorrummet – vad trodde du, en skruv lös hos han bakom ratten, icke. Ja gasen gå tillbaka till tomgång

Foto: Glada Gotland

Nu var goda råd dyra och vi tog sikte på Biltema skylten som turligt nog fanns i utkanten innan hela staden på S skulle få höra motorvrålet på tomgången. Nu gick det hett till, tror till och med att snön som syntes i snygga skidbacken där töade extra när vi mer än fort for förbi. Se upp i backen!

Foto: Glada Gotland 

Vi var ju tvungna att passera lite (många) rondeller och bilar med företräde innan vi kunde parkera oss nära entrén till den gigantiska tillbehörsbutiken, ett säkert stopp (?) efter detta snabba race!

Puh och hu, för nu kokade motor. Av ilska eller fly förbannad. Nja. Ville väl bara ha lite omsorg då en motor på snart 30 liksom vi människor måste lyssnas på och få rätt ompyssling ofta så alla leder hänger med.

Nu innan vi då med tillkallad lokal hjälpreda hittade beskrivna skruv med dess lösa mutter, som vibrerat loss under vår vådliga (?) annars normala fina färd.

Han tog i allt vad han kunde och det säger inte lite av en sådan framhoppande  Medelpadsk kraftkarl uppväxt på Harbiffar med svampsås 😉 …som dessutom själv rattar A-bil med ständiga (?) skruvönskemål!

Foto: Glada Gotland

Nu fick vi dock låta bilen vila lite extra och oss själva också – men målet för aftonen var att komma över till andra sidan Höga Kusten bron, den andra sidan av livet får dock vänta. Säkerheten framför allt.

Men vi muttrade ihop oss och lät ekipaget rulla igen, nu mot nästa delmål, eller som blev ett ”felmål” Härnösand!

Ja ”felet” var att trots den riktigt fina rätta gentleman hjälpen i Sundsvall så ville husbilen nu leka med oss mer och efter halva vägen dit var det nu ofrivillig full gas igen.

Bra bullriga vibrationer var det ständigt under färden så inte undra på att njutångern kom i Ångermanland!

Inga lämpliga ställen längs vägen att stanna till på men E4 erbjöd faktiskt full fart framåt ända till H och första bästa mack in där med vrålande motor och vi uppmärksammades av den lilla vägkrogen där några yngre herrar satt och spisade kvällspizza.

Vi hade nu tagit oss in i surströmmingsbältet – men det fortsatte som tur är att ”bara” lukta varm villig Hus-Peugeot.

Tog mod till mig och närmade mig blygt (?) tre sorkar (eller vad gosse  nu heter där uppe) och frågade artigt om maten smakade bra samt lite annat kallprat vid deras halvuppätna varmrätt. Frågade om någon av dem möjligtvis visste nåt om motorer.

De tre musketörerna tittade på varandra och skrattade lite – jo minsann hade de utbildning allihopa – så uttrycket alla goda ting är tre slog in på uteserveringen!

Nu visste vi ju vad som skett förut –  men hade ytterligare nån hemlig mutter mullrat sig loss månntro!? Men med snabb titt såg de att den enda muttern på skruven skruvat sig loss … igen. Starkt försök i Sundsvall men bilen ville annat.

Foto: Glada Gotland

De vänliga mekanikerna föreslog ytterligare en mutter som låste den andra. Inne på macken fanns inga muttrar bara mackor… och godis. Men med raska steg så gav sig Artos hem och hämtade en lämplig. Så med lite passande skruvnycklar så satt den där – ordentligt skulle det visa sig.

Inga fler problem på hela resan – med denna del av husbilens viktiga gaspedal i alla fall. Andra gaser är en annan doftande historia so. jag inte ofint släpper här!

Vi ville gärna gottgöra både vår vän i Sundsvall och dessa tre i Härnösand – men ingen ville ha något betalt för vi besvärat och tagit deras tid…inte ens en extra pizza. Vi hade råkat på den sköna norrländska generösa sinnet och givmildheten, serviceanda utan besvär!

Höga Kusten Bron togs med en befriande rar rullning – sååå vacker och det som varit var inget att haka upp sig på. Skönt att vi människor ställer upp för varandra i nöd även om vi kanske inte har lust… men det är säkert just då som lusten för varandra skapas.

Foto: Glada Gotland

På rastplatsen fick vi och husbilen uppleva en härligt fin Hotel-avslutning på dagen – skönt trots allt att vara på lustgasen ibland!

Foto: Glada Gotland

Men nu drog Gonken ned rullgardinen för dagen – för i morgon skal U med Å besökas.

Foto: Glada Gotland

Så Gonken sjöng en för dagen lämplig avslutningssång inför det mysigt väntande V mötet under morgondagen. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *