Got(t)hem!

Med våra ganska så beresta vänner L♥P nu på kärt besök i Visby…

peter & lena

…så fick vi för oss att i all hemlighet boka bord på någon av Gotlands alla mysiga krogar/fik/ställen ute på landet! De måste få resa ännu mera! Men vart skulle färden gå!?

Kanske ungefär som i dansen här, runt runt…

p l runt

…inspiration av Ö-gruppen på vinylspelaren…

ö-gruppen

…gjorde ju färden än mer snurrigt spännande – vilket spår skulle leda oss till målet på vår Ö anno 2016!?

Vi packar in oss 5 i vår rymliga C4 för glad chaufför har anmält sig så vi nu kan testa alla typer av drycker till den kommande maten.

Ledtrådarna till våra vänner blir att vi först skall åka norrut för att sedan vika västerut för att komma österut…ja alla väderstreck blev inblandade så ledtråd 2 var att på menyn finns käk från land som ni tidigare varmt varit i!

Hola säger alla när vi ser den rätt rara baracken som innehåller Gothems Cantina Y Casitas.

Här finns många möjligheter att sitta ute men vi väljer inomhus vid bokat bord med lantlig utsikt åt ystra kreatur – vilken tur!

clarence bokat bord

…och möts av värme Vanessa med personal som tar emot oss med fina aptitliga fraser på utrikiska och vi känner oss som vi skulle vara på plats …kanske just i Mexico!

Vi får god guidning till det goda som både finns på meny och storbilds tv. Oj, vad skulle här smakas!? Kärt besvär att välja med då kommer den tillmötesgående personalen med det utmärkta förslaget att ta olika rätter för de är lätt att dela med sig av och vi får alla vara med i smakriket!

storbild

Så får det bli och i det breda dryckessortimentet väljer chauffören en läskande läsk och vi övriga heta tar rött vin!

Allt betalas i förskott vid disken och du får själv hjälpa dig med bestick, vatten samt de röror som ingår. No problems med detta system.

Vi hinner parkera oss vid det lilla trevliga bordet med utsikt mot kohagen men här inne är det flugfritt och skön passande musik gör oss förhoppningsfulla för maten.

Frestande pinatas hänger här och där…

pinata

..men hela inredningen är enkel och avslappad – precis som det skall vara och så då små skyltar med humoristiskt coola uppmaningar i det heta!

snöras

Rätt snabbt kommer alla rätter in och det ser smaskigt ut samt rikligt så det just räcker att dela med sig till alla fem.

OJ, vilken smak, hembakade tortillas & taco , quesadilla, guacamole som fick tungan att ö-dansa… samt skirt skuren sallad och kött från nöt, pig och kyckling som verkligen var slowcooked så lättuggat med kryddorna och röksmaken på rätt ställe.

Vi njuter så vips så tar alla rätter snabbt slut – men det är ju lite av en snabbmatsrestaurang men långt ifrån färdiga uttjatat koncept, här är vi hemma hos och det är ett Gott hem!

Önskas dessert!? Frestande så klart  – men nja vi är rätt mätta nu och tänker ta den i stan. Så det får bli en kram till ”husmor”…

vanessa kram

…och jag lovar att sända den vidare till maken Erik som ju är Stora Stygga Vargen ikväll och håller sig ylande på Adelsgatan.

Så rart rattade hemåt i det gröna sköna landskapet – vi passerar stor jordgubbsodling och fattar fint vilken skön tid vi bär iväg emot 😉

Tillbaka i Visby gör vi som vi lovat – och tar lite flytande gott från Big Bad Wolfmenyn – jordnötsmusen hjälper oss nosa fram lite goda udda bier från det skönt klingande kluckande flasksortimentet…som tur är vi fortfarande Gothemsmätta, men här finns ju lockande matiga saker att välja på med!

13389358_1124815040917908_1867818598_o

Så stor kram och tack från nöjda gäster…

erik clarence…så härligt vågat av Vanessa & Erik att köra dessa koncept – och du som inte provat, gör det och få en härligt het mänsklig matig stund med fantastiska smaker från olika väderstreck på vår smakrika Ö, yes thank you!

Börja på hemsidan eller FB och boka in dig du med – vamosa a la fiesta!

http://www.gothemscantinaycasitas.com/

https://www.facebook.com/Gothems-Cantina-Y-Casitas-1524154501183801/timeline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *