Hälsan tiger still

Hälsan tiger still – kommer från Erik Gustaf Geijers dikt Odalbonden från 1811.

Var plåga har sitt skri för sig, men hälsan tiger still

erik-gustaf-geijer-dikter

Men att tiga på stigenHälsans Stig – är ju svårt när man går med gubbs som ständigt vill prata om något allt från hur de mår till nåt som inte någon av oss förstår… trots vi har fått erfarenhet genom alla ”konstiga” och kreativa steg i livet.

Det är inget att hänga upp sig på, bara låta sig glädjas att denna stig leder och lockar oss hela tiden både få se underbar natur…

sune-hanger

Foto: Glada Gotland. Sune hänger med!

…och moderna hus som tufft sticker upp! Hög, högre, högst!

halsans-stig

Foto: Glada Gotland

Norderstrand välkomnar med sin långa badbrygga att försiktigt stiga ned från sin stege längst där ute och det är ju grunt en bra bit där ute också så något hopp i är det inte tal om.

clarence-norderstrand

Foto: Sune Nilsson

Men i kom jag och min inre temp sa

Åhhh så skööönt!

Badbrallorna var ju kraftigt algblommiga  från start… varma vattnet idag så synligt klart.  Plums på dig hösten! Det här vill jag göra mera… i september.

Kanske är jag på väg att sakta men säkert forma mig till en vinterbadare – bra övningsvatten i alla fall! Undrar om det är kallare än mera norrut (på ön) än denna behagliga postmoderna badstrand!?

PSST: Intressant läsning om vad Erik Gustaf Geijer gjort för fint: ”Han var en av de största estetikerna och idégivarna under den svenska romantiken. Han betraktas som en av den svenska nationalismens fäder…”

erik-gustav

https://sv.wikipedia.org/wiki/Erik_Gustaf_Geijer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *