Han lär dig hacka och tjäna en hacka!

Men vad är det för mystiska mässor som pågår på denna ärliga ö – nu skall Digitala Gotland lära dig hacka med den här lilla blåögda sorkens hjälp!

Foto: Digitala Gotland

Hjälp säger jag – men det här skall nu Anders Nilsson göra den 5 maj:

Hur säkert är ditt bankkonto?

Klockan 16:00 kommer du kunna få bevittna ett Livehack från mig, jag är IT-säkerhetsexpert från Eset,

Jag hackar ett bankkonto med mobilt bankID.

Tur att jag är omodern och håller reda på mina koder på ett klassiskt block med suddbar blyerts så jag kan ändra koden om det känns farligt. Från 🙂 till 🙁  på mindre än en minut… nja analogt är säkrare! Eller hur!?

Men vafalls – fri entre´ !! Allt som är gratis är ju gott, och kanske har de modernt uppdaterade bläckpennor som jag kan ”låna” hem lite, mina blyerts börjar bli trubbiga.

För några digitala fejktrick kommer inte genom mina fina flinka fingrar, de får tumma på nån annan skönare mjuk- och hårdvara, så det så.

Du då din digitala buse out there, vill du ha full koll på programmet så har faktiskt Glada Gotland lärt sig i kopiera och hackat lite i smyg så vi har hela programmet här…

http://www.itgotland.se/

PSSST: Tala nu inte om det för Pellepennan och Suddagumman bara så de får stygga draken över sig när vi nu snyggt skall handtexta tillsammans nästa gång.

One thought on “Han lär dig hacka och tjäna en hacka!

  1. Haha, jomenvisst Det gäller ju att skapa rubriker! Tror dock inte du kommer att lära dig hacka ett bankkonto direkt på plats utan mer bli uppmärksammad på sårbarheten i dagens samhälle. Eset kommer även att visa hur du väldigt lätt blir lurad på ett trådlöst nätverk ifall du inte vet hur det funkar. Välkommen!
    /Magnus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *