Heta Hola-möten på en annan Ö!

Alla behöver en paus ibland, kan utnyttjas på olika sätt, full fart – alternativt lugn & ro. Fara runt som en tätting i jakt på upplevelser eller lugnt sitta still och glo och tro att de kommer serverade till dig.

Jo men ibland är det ju så att du hamnar jämte nån lycklig person som bjuder på sig själv när du själv kanske (o)blygt stappligt sagt något på ett ”främmande” språk som uppfattas som livsbejakande!

Så hände till exempel med bungalowgrannen Hans-Georg som blev alldeles till sig när vi började prata om vin und Ich komma från Gotland! Snacket pågick blott bara cirka 10 minuter och gav frukt, eller druva.

För finaste vinet av alla i världen växte såklart på hans, eller Hans hemmaplan som var i Rhendalen. Som garanti på detta skulle hans sända hem 6 flaskor av sitt favoritvin som smakbevis… Sehr Gut till Guten! 

Så att befinna sig i Spanien och samtidigt i Tyskland är ju ett skönt bevis att vi människor kan umgås borta fast ändå känna oss som hemma! Vi medmänniskor måste vara måna om vår gemensamma naturligt vackert upplysande måne – naturligtvis välkomnande jag honom att besöka och kolla in månen även här 😉  

Foto: Glada Gotland

Annars tar jag gärna till mig lokala produkter och när det gäller dryck så är väl en Röd Rioja bland det godaste du kan tänka dig… i fina årgångar där i snabbköpet, jag led inte på Lidl heller!

Eller i sockerfabriken som blev romparadis –  där riktigt gamla ektunnor låg i säkert stark tålmodig väntan på att bli konsumerade. Här vill gärna kändisar frottera sig med egna tunnor för att vackert mogen en dag rulla ut brygden på sin egen spänt väntande tunga. Mums. Lagrad rom eller sockersöt honungsrom som fick solen att le och lysa än kraftigare.

Foto: Glada Gotland

På tal om sött Spanskt som skall serveras kallt – SANGRIA så klart, funkar fint att tappas och tippas ur pappkartong. Sött & svalkande gärna med lite solmogna apelsiner å annan frukt därtill, bueno hasta la última slicken!!

29° + i skuggan…

… Bueno, yo gracias. Och visst drog jag med mig både sol- och månsken med mig hem till denna ö, fler berättelser följer när jag gnuggat sanden ur ögonen. Eller är det lava eller ännu en Cava!?

Mer Gran Canaria bubbel från Señor C följer här på Glada Gotland som pausat färdigt så däst så!

Foto: Glada Gotland

Hola!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *