Ingen frusen orkester !

KUNO fortsätter att överraska där uppe på norr genom att smakfullt sätta ihop smått fantastiska program för alla smaker & åldrar av mycket blandad karaktär.

https://www.facebook.com/KUNO

 

Nu i lördags (17/11) en stor skön skara i form av Gotlands Balalajkaorkester på Folkhögskolans scen som ger ett riktigt härligt program med skönt personligt tolkade arrangemang.

Owe Ronström presenterar glatt ”söndagsgänget”, ja då repeteras det traditionsenligt och har du väl börjat i orkestern så blir du fast! Det märks av på glädjen och leendet – eller är det bara smile när du tappat strängarna 😉

Vi får arrangemang och många övriga instrument så det blir liksom tradition och musikalisk grund från romerna samt kompositioner i skön ny tappning modell 2018.

Solisterna sprider en extra sol samt får oss till slut att alla sjunga med – vi lyfts upp av… glädjen tillsammans.  

Verkligen ingen frusen orkester – men vi måste tillsammans se till att det får fortsätta att vara varmt mellan alla oss människor.

Från en tidigare konsert  men samma stycke med text av Beppe Wolgers musik Olle Adolfsson fick publiken tankfullt fint till sig.

T♥CK!

https://www.facebook.com/gotlandsbalalajkor/videos/10155534928628108/

 

Fint att i Fårösund få sett & hört ett av de fåtal officiella konserter som gänget numera gör… se till att tjata på dem så kan du/ni säkert få dem att ta med sina små instrument (en del av dem iallafall) och komma till en spelplats nära dig. Happy Togheter!

Gå gärna in på deras FB-sida ⇒ klicka på blomman  så öppnar den sig !


Hemma i min vinylavdelning så blir det ”efterfest” när jag hittar ett exemplar av en helt annan balalajkaorkester!

Foto: https://sodrabergensbalalaikor.bandcamp.com/album/s-dra-bergens-balalaikor-skiva

LP släpptes 1979 och såg ut som en av den aktuella serien med Koperetiva Förbundets Blåvitt ”märkeslösa” varor!

Musiken här är mer ”sovjetunionen” och kanske inte så dynamisk som dagens gotländska världsomspännande orkester – men oj så skoj tidsdokument.

Nu tar jag på mig en lämpligt T-tröja och diggar färgglatt vidare i livet!

Foto: Hannaochbruttorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *