Jag är ute och fik…AR!

Så här innan semestersäsong så cyklar jag runt i mitt närområde för att kunna vara en god guide åt alla kommande besökare som eventuellt frågar var de Ar !?

Jag njuter och vinden som aldrig är mot sedan elcykeln kom in i mitt liv – gäller bara att ha koll på laddningen när jag trampar iväg några mil för att ha samma bekväma tur hela turen. Svettig kan jag gärna bli – på annat sätt !

Nej det är ingen el-moppe som laddar upp sig själv. JAG måste solklart trampa men får då sköna impulser från vänliga motorn som belönar mig för mitt flit… inte helt utan slit 😉

Hur som helst så sitter en fikapaus fint där bekväm sittplats finns vid det gamla kalkbrottet där jag naturligtvis är helt allena med den vackra naturen idag …

…trodde jag ja… fyllt med (sl)yngel som skall växa upp och hoppa omkring busandes i badet så fort de fått lov av sin grodmor.  Eller är det padd-smått – svårt att se skillnad – men vicka stolt på stjärten de kan de redan nu !

Men som sagt – ingen jobbig vind viner denna dag… då passar det med kaffi & winerbröd! Nästa gång blir det kaffi med dopp av hela mi 😉

Så lockar naturliga kusten på mig och visar faktiskt att här i Ar finns raukar-ligth… ja de är ju inte lika stora som sina stenstoder på Fårö men ett litet förspel gör gott i stofilen… förlåt menar fossilen.

Övriga stenblock fascinerar om sprickorna är kanske första steget till småsten sedan sand…!

 Men det lär säkert dröja många miljoner år till… säger stenhögen sakta utan skryt i bakgrunden.

Variationen är verkligen fantastisk här samt färgsprakande med mossa och grönt skönt!

En och annat gäss samt övriga sjöfåglar säger NO när jag blir synlig och drar högt ljudande iväg ut över sjön .

Aktar mig noga för att gå fööör nära eftersom nya ungar snart skall titta fram – så jag lyckas aldrig fånga dem med mobilkameran – men hörde deras varningsläten tydligt det gjorde jag !

Så vackert och jag förstår att fantasin och längtan för många är på riktigt för mig – ödmjukt blir jag en del av en tidlös sten. Säger till besökarna som snart är på G:

Welcome – where ever you Ar !!

Samtliga foton Glada Gotland 15 maj 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *