Jag har varit Under Jorden och kom tillbaka… lycklig!

Här precis innan resan startade i lördags den 13 oktober anno 2018 klockan 15:30

Foto: Glada Gotland

Förväntningarna var förstås stora med sådana dito reseledare på scen samt orkester & kör som gav ljuvlig ljudklang så all eventuell åksjuka försvann direkt med dess ljuva undertoner.

Dessa förbaskade grodor som nu skulle passeras där under, har ju även ovan jord gjort sig stundom påminda i min mun i mitt liv här titt som tätt eller hopplöst för ofta. Skall de till slut få segra!?

Foto: Glada Gotland

Vi kastas ut i ovisshet och båten vi skall färdas ser rätt bräcklig ut och styrman rätt äcklig ut… eller snarare Bäcklig… ordvitsare där.

Uppdraget är att hämta upp fin författare från de dödas rike: Hades och det lurar som sagt så in i vassen med giftiga grodor i det blöta där, precis som på torra land ibland!

Antika Grekiska Dionysos som på pricken liknade Andreas Nilsson som verkligen fick ligga i så pass att han ibland lite fegt fick byta skepnad för att klara skinnet 😉

Som tur var hans slav, vem vill inte ha en sådan, Jan Åström, skönt att uppmärksamt (!?) ha, när begären gick över styr eller överbord.

Innan vi fick träffa underjordens härskare Pluto, som till slut äntligen tutades in, Barbro ”Babben” Larsson, som nu fick avgöra vem som skulle få följa med tillbaks på Styxfärden ≈≈≈

Så många möten med antikens mytologiska mysterium och de någorlunda moderna författare som i snabb ordväxling fick ge oss chansen att tillsammans med Pluto välja vem vi vill ha tillbaka in i 2020-talet.

Den som vi minst vill ha tillbaka tolkas gaggigt gott av Tomas Lindström… och alla övriga finessrika skådisar som gör hela komedin så fint fingerfärdig!

Foto: Glada Gotland

Deras ord och prosa – vad gäller för oss i nuet, vem skall vi följa in i framtiden. Vem har kärleken till folket kvar?

Skall vi låta någon annans visa eller vissna ord styra  – eller ska vi själva säga de orden till kända och okända, våga säga ifrån allt fult och bejaka allt kärleksfint.

En fantastisk föreställning som fick mig att öppenhjärtigt fortsätta att sprida & samt så kärlekens frön än mer… grodorna kommer aldrig få en chans att käka upp vare sig blommorna eller rötterna… men akta de som flörtar med fötterna!

Foto: Glada Gotland


PSSST: För fler formidabla föreställningar av g(r)od smak… se gärna här: http://ltpg.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *