Jag såg en fyr tända till i källaren!

Har fått den stora äran att vara med på en repetition av ett helt nytt gotländskt musikaliskt coverband som kallar sig Lighthouse…

lighthous

…och visst tände det till där nere i källaren i replokalen i norra Visby.

Replokalen ser på utsidan föga inspirerande ut med korrugerad plåt och en oinspirerad entré – men inspirationen och känslan var desto större hos herrarna på insidan och de finurligt uppsatta äggkartongerna för att slippa allt för mycket eko-effekt. De var som snälla fast tända tuppar!

agg

Det lät stundtals ganska så hårdkokt – eller välkokt – med en låtmeny säkert utplockad av dessa relativt mogna medlemmars egna önskelåtar från förr.

spellista

Frånvarande med giltliga skäl denna afton var enda hönan Emmy och jag är säker på att vid hennes närvaro så sitter många av de valda hitsen som  pricken över i eller än skönare i skalet!

Kvällens överraskning i låtvalet för mig… en melodi som bandet gör så bra men jag är lite vilse i pop-pannkakan…nämligen ”Horse to the water”.

Den spelar de så skönt så jag själv blir vattentörstig – men vem har gjort originalet!? Jo George Harrison – och den finns med på hyllningskonserten till George där Sam Brown gör en så härlig version på den.

Så i väntan på att Emmy är tillbaka och Premärspelningen för Lighthouse kommer, nån gång i november, så får du/vi lyssna till Sam här:

https://www.youtube.com/watch?v=0R7nQj-SUTc

livemusik

På den fina Facebooksidan hittar du mer foton och möjlighet att kontakta bandet – du som är arrangör se till att få en egen fyr på ditt ställe, publiken kommer gilla denna livemusik – när den är som bäst!

Ligthouse är:

  • Christian Åkerblad – Trummor
  • Danne Gustafsson – Sång/Gitarr
  • Staffan Lyttkens – Piano
  • Emmy Öhrström – Sång
  • Olof Öhrström – Gitarr
  • Sune Nilsson – Bas

https://www.facebook.com/Coverbandet-Lighthouse-1279885395378459/?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *