Just Nu nummer 2 vill gärna glänsa i junisolen!

Får personligt utdelat en trycksak nummer 2 av Gotland Just Nu utanför en butik under en rikligt regnig dag redan i lördags när maj tar sin sista suck med ett rejält stänk från ovan.

Det är ett magasin och nummer 1 som Just Då innehöll  just maj har fått ge vika åt det förhoppningsvis det nu riktigt soliga juninumret. Nu finns den i ställ på många synliga platser över hela ön där den gärna vill glänsa.

VARSÅGOD! Ta en tidning – den är Gratis!

IMG_5885

Foto: Glada Gotland

Här gäller det verkligen att redaktionen är på tå och får med allt som händer under denna första sommarmånad på de totalt 72 sidorna.

Och tidningen, eller rättare skrivet Månads Magasinet, börjar riktigt bra och glänser förföriskt eller förfåröiskt i min hand.

För fint formulerat om ”En Fårögubbe” – ja gissa vem, Ingmar Bergman, är det inledningsvis på sidorna 4 – 9, det börjar riktigt välregisserat och fint, ingen ångest här inte!

IMG_5895

Foto: Glada Gotland

Men sen tar liksom det redaktionella abrupt slut – eller dränks av synnerligen synliga annonser – när och om det är nåt mer som är av ”stor” intressant redaktionell karaktär så är det först när Gunilla Axéns design syns med Gotland i mitt Hjärta ♥ i slutet av reklamen på sidan 64 – 67.

IMG_5893

Allt annat verkar vara som en enda stor marknad – kom och köp – vi har allt du behöver! Jo det finns en del saker till all läsa enligt innehållsförteckningen på sidan 2 – men de liksom dränks mellan grisöron och annat godis.

Det är absolut inget fel med reklam, annonser och tips på utbud som vill visa öns rika och breda kommersiella eller kulturella utbud & sortiment – men är det så här annonsörerna och läsarna  vill ha det – en glättad lättad gratis produkt – fri från störande redaktionellt innehåll!?

Toppen med mångfald & konkurrens samt att på olika sätt nå ut för att få fler att Älska Gotland ♥ – men att våga sticka ut och göra nåt mer personligt hade kanske inte varit så dumt… kan säkert bli i juli numret då!

En högljudd redaktörsregissör med megafon som vore på sin plats i denna gratisdemonprodukt som kan få mer utrymme för de spännande ö-berättelse som ständigt finns att redovisa i text & bild.

Jag tycker i alla fall att redaktörerna bör få betydligt mer procentuellt utrymme  – se till att skaffa pennor som får fint fäste på det glättade papperet och visa mer av era färdigheter. Nu får ju annonscirkusen glänsa ohämmat och ostört och liksom ta över hela manegen… förlåt, magasinet.

Hade Ingmar levat och fått se denna reklamstinna Just Nu reklam spelas upp som försmak i nån av sina fina Fåröfilmer hade han ta mig fan fått en ny ångestattack!!

IMG_5888

 Foto: Glada Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *