Kattälskare ♥

 

Jag har många kattälskare i min närhet och jag har ju själv varit husse till några stycken i mitt eller deras spinnande liv.

Var kommer kattpassionen ifrån kan jag ju reflektera lite över…

reflexkatt

…för att bli kär i en kattunge är ju sååå lätt men sedan när leken är över så är det ju katten som tar över och det är du som bor hos den! Passion övergår till ockupation!

garfield-a-mess

Mat serveras rikligt på ett fat det vill den ju ha ofta och kräsen som bara den. Verkar som katterna har span och tagit över stor del av butikernas sortiment. Mums för Måns!

catfood

Stundom kommer den insläpande med möss eller fåglar som den mest leker med och säkerligen inte behöver ha som föda, snarare snacks, enda som brukar bli över är huvudet, smakar säkert isch… räcker väl med kattens egen smarta hjärna.

Vass och vässad inför jakten brukar klorna få manikyr på familjens bästa soffa –  inköpta billiga klösbrädor är för fasen inget för en riktig tiger.

Dagtid är det mycket sova gärna på bästa plats där den egentligen inte får för där blir det genast fullt med hår!

Men vad gör då katten på natten – ja det är jakten efter snacks eller polare att jam(m)a med samt svansa runt för att kattlikt imponera för att få första tjing inför kommande parningsproduktion i sitt revir.

Reviret brukar vaktas med långa promenader samt väl pinkade buskar och gärna en rejäl skithög i rabatten så inget annat djur eller människa ska komma och störa. Grannes så gulliga misse har en förkärlek för min blomrabatt, men inte kastar jag skit på henne för det.

Kattlådan inomhus verkar utnyttjas helst bara i riktig nöd när katten blivit inlåst, det är uruselt väder ute eller när det käkats för mycket av den ständigt välfyllda buffén.

kattlåda

Så då till namnet. Vad ska den gulliga heta!? Här är några av de jag fått förmånen att klappa:

SMULAN minst i kullen men när hon senare själv kisslade så fick hon mest avkomlingar av alla grannkatter.

CHARLIE hennes grövre brorsa hade mustasch förvillande lik en diktator, tur att Chaplin röt till!

charlie c diktatorn

MUSSE min första katt, döpt efter min favorit Disneyfigur Musse. PIGG fick hans lika pigga syrra heta som du ser på bilden här nere, lika nyfiken på lekande livet som en annan.

Clarence med katter

TRISSE Lily och farsans stora burriga stolta norska skogskatt gjorde livet allt utom trist för dom.

GEORGINA  mjau, här är jag lite osäker på vad pappas kära katt var döpt till som han klappar på här sin ungdoms glans. Hans far Alexanders syrra hette så i alla fall och de föddes i England in the year of the cat!

george med katt

STURE som kom på sin namnsdag – fick senare flytta och en hel plats uppkallad efter sig, Stureplan, snacka om revir.

ALFONS som ibland är vuxligt barnslig.  Har päls som ej skall påverka allergikänsliga – tycker katten är mysig men hans husse är fortfarande nysig!

PELLE SVANSLÖS Gösta Knutssons underbara sannsaga från upplysta Uppsala, blev nog liksom Pelle lite betuttad i Maja Gräddnos samt hatade mobbarna Elaka Måns med Bill & Bull, riv och klös. Svanslös svansföring, det är stolthet det!

pelle svanslös

KATTFAN …nja jag har aldrig klappat denna kisse men kanske vrålat så när jag just hittat en nylagd hög i mitt trädgårdspåtande. Vet ju att den har ett annat kärt namn och är omtyckt såååå hemma hos sin matte/husse. Så jag nöjer mig med ett snabbt övergående morrande.

Vad heter din katt!?  Och varför blev det just det namnet!?

hoppande katt

Dela gärna med dig här på Glada Gotland, skriv gärna några spinnande rader om detta hoppa mysigt snabbt till kommentarsrutan här nere. ⇓⇓⇓

Spinn Spinn Kurr Kurr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *