…kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme…

Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu.
När samhällsklimatet kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela Sverige.

Emil har spelat in sina två senaste skivor i Viklau på Gotland med Tobias Fröberg som producent. Men genom hela Emils artistkarriär har Gotland haft en speciell betydelse. Under ett par år var han till och med bosatt på ön och fortfarande bor han i omgångar på Gotland och Fårö när han inte är på turné.

Emil skriver mycket av sina låtar och material till sina föreställningar när han är på Gotland. När Emil hade flyttat tillbaks till fastlandet och kom tillbaka till Visby för sin första spelning på ön efter flytten, stod det i tidningarna att; ”Gotlands adoptivson är tillbaka!”

 Skönt att min kärlek till ön verkar vara besvarad. Och kul att kunna bli så accepterad i en ny stad!

säger Emil själv om relationen till Gotland och Visby.

Efter succéföreställningen

Om du inte står för något faller du för allt

gick för utsålda hus förra året, är Emil tillbaka med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik, och gör några få exklusiva konserter och föreställningar under sommaren 2016.

emil jensen om du...
Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar han ingen oberörd. Emil tar sig an svåra ämnen som de flesta duckar för, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar ? oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hissnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

Under åren har Emil fått en mängd priser och utmärkelser för både sin musik och gärning, som Hoola Bandoola-priset till Björn Afzelius minne och Gustaf Frödings lyrikpris. Han har också fått en rad miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för sitt solidaritetsarbete.

DSC6160_940

http://martinlutherking.se/

Under våren 2016 släpper Emil Jensen en ny EP och under hösten kommer ett nytt album.

Emil Jensens framträdanden har rosats med idel lovord från recensenter och publik och när han erhöll Frödingpriset löd motiveringen;

Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk . Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.

Kulturföreningen Roxy i samarbete med United Stage Artist presenterar

EMIL JENSEN
lördag 16 juli kl. 19.00
St. Nicolai Ruin  Visby

http://www.kfroxy.se/

PS: Mer om Emil på hans egen hemsida hittar du här :

http://emiljensen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *