Liv på Mars !? Di Leva med flera är i alla fall på planeten !

Precis sett ett mycket intressant program på fantastiskt lärorika kanalen SVT om Expedition Mars… människan har ju varit där med diverse farkoster…

Foto samt text nedan: SVT

Hur ska vi ta oss till Mars? De båda rymdfarkosterna Spirit och Opportunity spåddes en livslängd på 90 dagar när de landade på Mars, men har undvikit döden i åratal efter det.

Deras bidrag till framtidens utforskningar av Mars har varit ovärderliga och öppnade porten till det nya tidens upptäcktsresor: de som pågår i rymden.

Se deras fantastiska arbete här… du kommer mysa mer åt Mars och människans möjligheter. Finns/fanns det liv där… Kunskapskanalen har svaret !  ⇒ KLICKA på farkosten här uppe så kommer du till… Mars!


Finns det liv på Mars i sången … en av David Bowies allra bästa fint frågande och skönt svävande kompositioner.

Till hans hyllning säger och sjunger Di Leva upprymt detta:

Nu är den äntligen här!  🙂

Min nya singel, en tolkning av David Bowie’s ”Life on Mars?” 

Den 8 januari för 71 år sedan föddes Bowie i Brixton (London).

I övrigt så kommer det fler David Bowietolkningar under aktuella Di Leva kostymen på Hamburger Börs för er som törs 😉

Undrar vad snyggt (!) sminkade Christer Sjögren tänkte och sa när han släppte loss sin stillsamma tolkning av livet på mars i livesändning i teverutan 2011?

https://www.youtube.com/watch?v=2u0Eu__47ZU

Fler tolkningar av ett otal artister kan du hitta om du tittar upp mot planeten – vem som lyfter finast får du själv avgöra.

En som med stor rätt kan tyckas hade just rätt att göra en sådan cover kunde ju vara Mick Ronson, den otroligt skickliga gitarristen som var med Bowie under många inspelningar/konserter.

Visste du att han gjorde faktiskt nåt med samma frågande titel i samband på den utmärkta plattan Play Don´t Worry 1974 – som gavs ut på en CD bonusversion senare. Men handlar det här mån tro om en chokladbit !? 😉

Originalet som kom 1971,  var med på Bowies album Hunky Dory, kan du höra om du försiktigt klickar på bildskivan utan att repa

PSSST: Fotot på plattan är taget av Mick Rock 1973 – det är mycket med det kosmiska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *