Många och långa kliv i livet i korta byxor!

Oj va skönt det är när kortbyxor kan sättas på. Det är ju ett plagg som kom in tidigt i mitt liv och de var de så korta så tyget räckte nästan inte till. Bildbevis här!

Claes Cattis Clarence som små 002

Från vänster nervös inför resan i gammal Opel: Lillebror Claes. I mitten Modiga Mysiga Mellansyrran som fyller år idag (22 april) – Grattis Cattis! Längst fast med kortast kortbyxor: jag själv. Foto från tidigt 60-tal.

Att byxorna nu var så väldigt korta var väl att vi små växte så det riktigt knakade och det fanns inte ekonomi i hushållet att hålla sig med senaste modell eller mode – nej fjolårets byxor på – även om du blivit många centimeter längre. Skit samma. Sommaren väntade!

Skönt var det och här var vi på väg till badstrand och där kunde lillebror sluta tugga på naglarna – i böljan den blå var han en riktig fena!

Hur är det med mina vanor att ta på mig  detta plagg på 2000-talet då? Jo tack, det händer att de åker på – men jag vill nog att solen skall stå riktigt högt på himlen då och gassa så skönt så jag kan inta viloläge i det fria utan att frysa. Så här till exempel!

sommarblandning juli aug 2014 171

 Bekvämt i rikligt solig Söderköpingspark sommaren 2014.

Hittade ett nytt par kortbyxor förra året i mjukt skönt jeanstyg som jag trivs gott i. Tycker kanske mina ben hade vackrare färg förut – men visst känns det befriande att visa upp de vita. Observera att strumpor i sommaren avskaffade jag redan i barndomen – tårna trånar efter befriande äventyr!

Nu har jag dock även ett par ”fin” kortbyxor, sådana där med generösa fickor på sidorna. Fint att ha på sig när jag är ute och rör mig i finare kretsar och jag stöter på mysigt folk – bra att ha fickorna fulla med godsaker då att kunna generöst bjuda på.

sommarblandning juli aug 2014 047

Önskar damen smaka på mina gotländska godsaker!?

Tyvärr var hon lite stel och blyg den lilla damen i Apladalen i Värnamo – men jag känner en annan flicka från Småland och där är det mycket mer susilull & susiulo!

Äras den som äras bör och det är faktiskt farsan som fick in mig på kortbyxspåret. Han han var tidigt i livet ute på FN-uppdrag i både Afrika och på Cypern och där var det minsann inte läge för försvarets långkalsonger. Så när han fredligt kom hem så gick han gärna omkring i givakt i kakikortbyxor.

Han kallades ofta för GEORGE MED SHORTS! Ger mig fasen på att sitter där uppe på ett lätt moln eller springer på nån himmelskt fin strand och spanar att vi nu sköter oss här hemma och verkligen törs ta av oss strumpor, skor och klä oss ledigt strålande somrigt.

IMG_3309

Grattis på namnsdagen farsan  (23 april) – var du än är och om du glömt dina egna kortbyxor på din nya strand så går det ju alltid att vika upp och vackert visa vaderna!

I sommar nu när tempen i vattnet är lika generöst som i luften (läs minst +22 grader) så skall jag också bada… det du Karin Skifs!! Och vilket plagg gäller då, naturligtvis badshorts, med plats för en vågad karl! Men med badmössa på förstås – vill ju inte blöta ner barret.

Fårö 004

 Fint (!) Fårökort, Ekeviken 2014. Tror dock att det blöta var kallare än +22 den dagen. Brrrrrr.  Foto: Flickan från Småland 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *