”Min bok är en roman som består av influenser från många håll”

Hej Sanne Forslund…

…hur är känslorna så här veckan efter ditt boksläpp och debut som författare, hur har mottagandet varit?

Hej! Mottagandet har varit överväldigande. Boksläppet blev fantastiskt roligt och trevligt. Släkt, vänner, kollegor och alla som stöttat mig i den här processen kom för att gratulera och köpa ett signerat exemplar.

Din bok ”I mors klor” är en roman om narcissism i familjen … har du hämtat delar från självupplevelser?

Min bok är en roman som består av influenser från många håll. Både från mig själv och från andra som jag pratat med och i vissa fall intervjuat på djupet.

Men boken har också tagit sina egna vägar vilket har gjort den extra rolig att skriva.

Foto: Staffan Enström

Känns det skönt/befriande nu när du kunnat ”skriva av dig ”?

För mig handlar det mer om att helt enkelt få skriva. Det är något jag velat göra väldigt länge men först nu fanns tiden. För det tar tid att skriva, i alla fall för mig, det räcker inte med några månader, det behövs snarare år.

Har du något råd till någon som just nu själv är inne i narcissism? Vilken hjälp har du själv haft och tagit till i de svåraste stunderna?

Om någon tror sig ha en narcissist allt för nära sig råder jag att man tar reda på mer om narcissism och ser om det verkar stämma in på den personen. Det brukar vara skönt att få sina farhågor bekräftade eller dementerade.

Utifrån det bör man besluta sig för vilket avstånd man ska hålla för att må bra. Själv har jag läst allt jag kommit över och det är befriande.

Hur har det påverkat dig som människa? Finns det saker också som förgyllt när du kommit till insikt med tillståndet och du/ni kunnat skratta åt situationer!?

Man kan vända mycket till något positivt. I mitt fall har jag lärt mig att lika viktigt som det är att lägga märke till vad som pågår hos andra – lika viktigt är det att rikta blicken inåt mot sig själv.   

Vad är det bästa med att bo och verka här på Gotland? Någon ö-favoritplats dit du gärna återvänder till?

Jag har bott på Gotland sedan jag var två år och kan inte tänka mig att bo någon annanstans.

Är uppvuxen i Visby och de senaste trettio åren har jag bott i Väskinde, en fin socken med perfekt läge, mycket gemenskap och underbar natur nära havet.

Det är mitt favoritställe men sen skulle jag kunna räkna upp hur många fantastiska ställen som helst, jag älskar hela ön.

Hur utnyttjar du alla nöjes – och kulturmöjligheter som finns serverat här och när var du senast på en LIVE konsert – vem/vilka såg du då?

Kanske lite mindre än om jag hade bott i Visby men det blir ändå en del.

Senaste livekonserten var på Wisby Hof när Riddarna och Mattias Alkberg spelade.

I högtalarna hemma då – vem får gärna ljuda där? Vilken är världens bästa låt?

Hemma lyssnar jag på allt möjligt. Det blir förstås mycket gotländskt. Gotland har producerat så många bra musiker i olika genrer.

Det blir också mycket blandat som jag hittar på Spotify, gärna smal musik av inte så kända artister men då och då får det gärna bli giganter som Håkan Hellström eller Coldplay.

Världens bästa låt måste helt enkelt vara vilken som helst som Beatles gjort.

Har du speciella jultraditioner som du helst inte ruckar på?

Jag är väldigt förtjust i julen. Mat och pynt och annat är sig ganska likt från år till år men behöver vi rucka på något så är det helt okey.

Sist men inte minst – vad önskar du dig i julklapp!?

Det var länge sedan jag önskade mig julklappar men jag kan inte neka till att det ändå är väldigt trevligt med några paket under granen.

 Innehållet är inte lika viktigt som själva gemenskapen kring paketöppningen.

Tack själv Sanne, trevliga helger framöver – och ett fint julklappstips till sugna läsare är ju faktiskt din bok !

https://www.facebook.com/sanneforslundforfattare/

One thought on “”Min bok är en roman som består av influenser från många håll”

  1. Ser fram mot intressant och givande läsning. Tänker tillbaka på samtal vi haft i detta ämne och vad din bok mynnat ut i ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *