Missade även du den Internationella Mansdagen den 19 november?

Trots att jag försökte göra mig hörd på olika sätt för att synas i bruset eller gruset – att få en chans i hönsgården att glänsa med min tuppkam så kom det till skam, ingen hörde MITT muntra manliga mummel när det skulle firas Internationella Mansdagen som gick omärkt (!?) förbi den 19 november

internationella-mansdagenDen Internationella Mansdagen infaller den 19 november varje år för att bland annat uppmärksamma pojkars och mäns hälsa men även deras bidrag till samhället samt för att öka jämställdheten mellan könen.

En annan del i firandet av Mansdagen är att uppmärksamma vanliga män som manliga förebilder.

Det har varit mycket uppståndelse kring om dagen bör existera eller inte och om den ger någon form av värde jämfört med Internationella Kvinnodagen.

Internationella mansdagen infaller den 19 november varje år, nästa gång den 19 november 2017.

Internationella mansdagen är instiftad av Jerome Teelucksingh.

Läs mer om Internationella mansdagen här.

http://www.internationalmensday.com/

Ett av de sätt jag nu försökte överrösta allt och alla var ju att släppa loss lämplig manlig musik på högsta volym … väl valda låtar som i alla fall gör oss gubbs så glada!

Ja till och med Cher fick äran att ersätta Mr Brown som ju sjungit på sista versen för länge sedan, ormen försöker till och med slingra sig förföriskt …

Nä hä, det ska va män som sjunger om att vi är män, okej då! Polisong hålligång!

Ja ja och la la – tack Bob, mannen som sätter ord på det jag själv manligt mysigt vill säga!

Förresten så fick jag sång livs levande live, jag begagnade låtar i och för sig, men väl så passande för oss stackars män som vare sig varken hörs och syns i samhället. Jag tog mig till bygdegården på Fårö.

Ingen tacka tackade mig för det, men raukryggad och glad gick jag därifrån. Tack även till sorken T för klurig musikalisk frågesport!

lans

Foto: Länsteatern Gotland

Så vill du nu ta sista chansen (!) att få prov på att du inte är ensam i hur svårt vi män har det i samhället – gå till någon av föreställningarna här! Glöm ej tömma blåsan först 😉

http://ltpg.se/start/battre-begagnat/

Avrundar dock med en finstämd sång från två artister som inte längre finns bland oss – som dock konstaterat det jag fått fin vetskap om, åhh innerst inne är jag lycklig som jag är! Gläd dig du också i nuet, vänta inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *