När vägar möts

 

Välkommen på vernissagen av

När vägar möts

en samlingsutställning med Öppna ateljéer, Fotolinjen på Gotlands folkhögskola och Grafikgruppen Visby.

Start på Gotlands Konstmuseum i Visby lördag den 29 april klockan 13 – 16

När vägar möts kan syfta på det tillfälle när vi människor möts i en vardag där vi är på väg från det ena till det andra. Eller när den enskilde behöver göra ett val mellan olika möjligheter. Detta berör livsöden, viljor, kulturer – ett helt hav av tankar, sociala regler och medmänniskor att förhålla sig till.

ÖPPNA ATELJÉERs utställning tangerar i år nästan deltagarrekord. Bland de 93 utställarna finns 14 debutanter. Den ideella föreningen Öppna Ateljéer har funnits i över 20 år. 2017 bjuder de in till konstrundan under Kristi himmelsfärdshelgen över hela Gotland, 25–28 maj.

https://www.facebook.com/%C3%96ppna-Atelj%C3%A9er-Gotland-905481612878662/

FOTOLINJEN, Gotlands folkhögskola, valde titeln Crossroads till årets utställning. Temat handlar om möjligheter, om tillfälligheter, om mod och om trygghet. Om den egna viljan och om det sociala arvet. För att något ska hända måste du sätta dig själv i rörelse. Sannolikt kommer du då snart fram till ställen där vägen delar sig och du måste välja, ta ett nytt spår eller fortsätta rakt fram?

https://www.facebook.com/fotolinjenhemse/?hc_ref=SEARCH

GRAFIKGRUPPEN VISBY, som ställer ut tillsammans med Grafikcentrum Krogen Amerika från Linköping valde det gemensamma temat Angeläget. Ett 40-tal konstnärer presenterar ett hundratal grafiska verk i olika tekniker. Grafikgruppen Visby och Krogen Amerika ställde under förra året ut tillsammans i Linköping och nu är det alltså returmöte på Gotland. Grafikgruppen Visby bildades 1986 och har sin verkstad i Visby innerstad.

https://www.facebook.com/Grafikgruppen/?hc_ref=SEARCH&fref=nf

När vägar möts

https://www.facebook.com/events/1548451341861229/?active_tab=about

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *