Nya Vägar för mig!

Jag har hamnat på Gamla Vägar några gånger senaste tiden under mina cykelutflykter… men trots de har legat där kanske sedan urminnes tider så är det Nya Vägar för mig!

Foto: Glada Gotland

Som den här med handtextad skylt … går parallellt, en liten skön bit, med stora vägen (148-an) ned mot macken i Fårösund … betydligt lugnare trafik, ja som då på ”gamla tider” !

Lantlig idyll och här kan du se och höra både häst & lamm som går lugnt på vackra ängar. Hoppla & Bäää(ttre) alltså !!


En annan riktigt Gammal Väg som numera har testas av cykeln (!) är den som går söderut ifrån Slite Golfs gamla klubbstuga in i skogen mot Hejnum hällar.

Foto: Glada Gotland

Det gick förstås att följa den gamla kartan här eller också de utmärkta skyltarna som Bike Park i Slite så utmärkt har satt upp.

Foto: Glada Gotland

Grönt betyder ”lite lättare” bana… men den blev rätt tuff för stela el-cyklarna men oj så många fler leder och cykelvägar det finns att välja på i och omkring detta område… läs gärna mer på deras FB ⇓ här !

https://www.facebook.com/gotlandbikepark/

Några av stenarna på vägen hade blivit ett vackert konstverk bland en, busk & tall – eller var/är det en milsten !?
Foto: Glada Gotland

Ingen risk att du cyklade vilse i alla fall – här fanns gott om vägminne!

Foto: Glada Gotland

På hemvägen valde vi dock landsvägen och rundade Tingstäde träsk för vår färd norrut igen… får nog låna/hyra en MTB  med fint feta däck för att testa de andra färggranna lederna så jag inte får ont i mina … leder 😉

Klicka på SLITE-tidningen  och läs gärna mer om leder och annat hälsosamt !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *