På span mot M17!

YES! Så var vi då anmälda igen... samma kamratlag som deltagit i de senaste seklernas Popgiss, ja nog sedan dess begynnelse skulle jag vilja påstå. Mossa mossa!

Nu är det snart ett nytt Mellangiss som gäller för oss, ja för det STORA POPGISSET är ju ”bara” vartannat år. Anor sedan 1992 har i alla fall denna popoulärapoptävling, sånt förpliktigar!

Stort eller litet – skit samma – alltid lika roligt att vara med även om jag i ärlighetens namn inte alltid hänger med, i musiken alltså. Annars brukar ju laget alltid gå i mål på för oss överraskande placering! Vi vilar oss i form!

m17-rutigt

I vårat lag förekommer i regel ingen extra träning inför starten mer en det vanliga flödet på låtar som du naturligt får konsumera under året mellan dina öron från olika ljudkällor.

Sedan har det förstås hänt att jag försökt läsa om och kolla upp ”nya” artister och grupper som ju lät behagligt. Kanske genom ett klick här på datorn eller i mobilen för att tillfredsställa stofilen.

Det vi kan tillsamman i laget, vi har ju trots allt lite olika favoriter, det kan vi och vi sitter där i bland lyriskt omedvetna vad & vem vi hör men njuuuuuter ändå!

Ibland är okunskap en tillgång – bara att skönt luta sig tillbaka, slappna av och låta discjockeyn och tävlingsmakarna vackert visa oss vägen i popens, rockens, bluesens, punkens, proggens… ja många godisbitar till i den ständigt kokande genergrytan.  

Allt kryddat med många fler lag i samma sköna situation eller energiknippen till experter som hittar svar långt där inne i den luddigt ljudliga hjärnan – fantastiskt imponerande men inte skryter de för det, bara är grymt glada!

Glädjen kommer nog mycket i att vid detta tillfälle träffa sitt lag samt likasinnade som brinner av passionen av mysig musik – samt en och annan rock & roll pilsner som glider ner av bara farten. Druckit en pinkat två!

M 17 logo minner förstås om Music Television – ett TV-program som började blommigt vackert med allsköns musik som idag  tyvärr mest övergått till myrornas krig.

m17-blommigt

Skall bli spännande att se & mest höra hur arrangörerna denna gång fått ihop den finurliga frågelådan.

Personligen hoppas jag förstås på upplägg modell Old School som en gång POPGISS började med frågor det blir en naturlig bred bredd på utbudet från de olika årtionden fram till dags datum!

Om nu inte så blir fallet skall jag inte bara ge hals med bärsen utan bli en äkta Screaming Jets, varning på stan, eller på Wisby Strand där vi ljudligt skall leka av oss!

Du/ni som aldrig varit med, testa! En liten släng av migrän kan det väl vara värt. Går fort över sedan är det vanlig huvudvärksvardag igen.

Livet är som en positiv musikfest… i alla fall extra mycket så på lördag den 11 februari 2017.

tank-positivt

https://www.facebook.com/Mellangiss2017/?fref=ts

Just nu över femtio lag anmälda, här är vi:

#50
Screaming Jets

  • Hempa Henziger
  • Anne Klintbom
  • Clarence Krusell
  • Micke Klintbom
  • tba

Övriga härliga lag samt anmälningschans hittar du på hemsidan:

http://www.popgiss.se/

Screaming Jets är bland annat en låt med Johnny Warman som fanns med på albumet Walking Into Mirrors 1981 – jo det är Peter Gabriel som förekommer i kören!

j-w-walking

The Screaming Jets är också ett australiskt rockband bildat 1989 – läs och lyssna gärna mer på dom här:

sreaming-jets-au

http://thescreamingjets.com.au/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *