Peter Daun, 56 år; jag har aldrig varit så frisk, pigg och glad som nu….

 

… Så här gjorde jag:

Jag fick en förfrågan från härliga Glada Gotland om att skriva en liten text om cyklingens magiska inverkningar på jaget. Det gör jag gärna. Men; detta med cykling och livet är bredare och häftigare än så. Det kräver att man lägger ut texten lite…

peter cykelskugga

När jag fyllde 50 kände jag att det är dags att göra något ordentligt med kropp och själ. Sätta upp lite långsiktiga mål. Gå ut till vänner och bekanta och berätta att nu jäklar; nu ska jag köra Vasaloppet. Jag gick faktiskt ut med det innan jag bokat in mig på loppet…

…Det var bra, för nu blev jag ju tvungen att göra det.

peter vasalopp

Så, det fick bli hela den Svenska klassikern. Det var ett fantastiskt år.

Kroppen höll genom Vasaloppet (världens längsta motionsskidtävling), Vätternrundan (världens längsta det med), Vansbrosimmet och slutligen Lidingöloppet.

Jag tränande och berättade för folk. Blev mer och mer peppad. Och mådde bara bättre och bättre. Artosen i tån försvann, knaket i käken likaså. Jag sov bättre och orkade jobbet och privatlivet bättre.

Jag blev helt enkelt gladare och mer höjd!

peter cykelgäng

Sedan har det fortsatt med mycket skidor och främst cykling. Både racer och MTB. Det är faktiskt en mycket social sport att cykla racer, om du inte visste det.

När vi cyklar på vägen två och två i bredd så pratar man. Så byter man plats i leden och ett nytt samtal. 6-10 samtal har man igång hela tiden, jättekul. Så fyra Vätternrundor har det nu blivit. I lördag körde vi i regn 20 av de 30 milen. Det var tufft och kallt. Men vi klarade det. För att bli frisk, go och glad tror jag man måste utmana sig själv. Sätta mål.

Nu i sommar väntar bestigning av Kebnekaise samt en 70 mil lång cykling på fastlandet med härliga gänget i Team Gotland/Ride of Hope.

Vi cyklar för att samla in pengar till barncancerfonden. Vi ska samla in dryga miljonen, hittills har vi fått in ca 600.000 kronor (vi betalar allt själva, resor, kläder etc.).

 

logo barncancer

Glöm aldrig livets goda. Mat & dryck. Frun Gitte och jag ska i sommar med husbilen på vinresa till Frankrike. Och så det där med jobbet. Där måste man bli stimulerad och därmed trivas och ha kul. Samla kulpoäng brukar vi säga.

Något annat som jag tror gör en glad är att välja; och att välja bort. Att våga prioritera. Säga nej ibland när det inte känns bra i magen. Kanske även välja bort människor som bara tar energi…

Jag är mentor för Almi Gotland (blev årets mentor 2015-2016 på Gotland, mäkta stolt är jag..😉. Härliga fotografen Malin och jag hade ett otroligt år som adept och mentor.

peter mentor

Då talade vi mycket om att välja, och välja bort energitagare till förmån för sånt som ger en energi.

Så tänker jag.

Glad midsommar på er alla & lev med energi!

Peter Daun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *