Rena rara grekiskan för mig … !

Den fantastiska svenska blågula sommaren riktigt flööÖöööödar över och nästan torkar ur mig innan ens midsommarsnapsen är här med dess kylda svalkande hetta till matjessillen.

Fasen vad jag njuuuuter i nuet. Men känner mig ändå såååå förväntansfull för att få fara till för mig främmande mark i höst… där det väntar åsneritt, sång, dans… med mera spännande… Mamma Mia ö på G. 

Envis som en åsna skall jag nu absolut inte vara på plats – håller på att plugga in några riktigt goa grekiska hälsningsfraser samt gunga i takt till traktens folkmusik.

Foto: Grekiska Gotland

Bland annat så per vinyl får jag lektioner i äkta folkmusik... även om orden är rena grekiskan för mig så känns rytmen så rar…

Foto: Grekiska Gotland

…och sångerskan vill säkert ha samma som jag… mera av kärlek & myyyyys... än otäckt rys.

Ja hör gärna själv ⇓ 

 

Här hemma så känner jag en grek på V som ofta håller till på stadens (Visbys) stora torg och som under många många långa långa år spridit många decibel glädje för såväl tillfällig gäst som bofast ö-boende.

Hans hjärta är fullt av lika mycket blåvitt som blågult… och inget av det är fult. Mycket har han lärt… mycket har han mig lärt… och mycket har i blandningens lycka med mångfald blivit kärt.

Kanske har han –  liksom jag  – säkert någon gång tappat humöret för ”dumheten” och sagt högt ”fula ord”.

Men innerst inne vill vi alltid väl… bara låta oss sprida sköna sanna kärleken och inte låta oss luras av de som vill söndra… envisa som åsnor får andra vara.

Kärlekens morot fixar det mesta… en sådan har vi alla, vilket morotsland (!) du än kommer ifrån.

Se till att ta fram den ALLTID istället för grisigt hot & hat . 

Αφήστε την αγάπη να είναι πάντα το καρότο σας!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *