Siri gånger två !!

Vinjettfoto: Henrik Ivarsson

När du kommer till norra Gotland och kanske är på väg till/från Fårö… ta dig då tid för Siri – det kommer du inte ångra. Lucky You som redan bor i denna såååå fiiina natur- och kulturtrakt!

Iversen-Ejve är hennes efternamn och hon kan konsten att uttrycka känslor så fint… genom sig själv och sin konst.

Dels genom utställningen i Bunge Kyrka där hon undrar ”Varifrån kommer hotet?” Siri säger bland annat så här om hotet:

Jag tror alla bär på det. Känslan som vare sig vi vill det eller ej finns där.

Egentligen är den inte så mörkt, inte farligt. För mig är den blå. Den skiftar för varje tanke jag har. Den ändrar form.

Stanna till och gå in i Bunge kyrka som dels har egna fantastiska målningar i sitt medeltida kyrkorum med en målad historia från ”förr” – så gå in i Siris blå moderna rum, själv kände jag inget hot utan hon låter mig betrakta fritt och tankarna mina är… mysiga!

Foto: Glada Gotland

Lite längre ner i Bunge Socken i tätorten Fårösund,  på samma sida som kyrkan, i backen ner mot den eventuella Fåröfärjefärden så ligger Galleri Zelma.

Ta det lugnt och ta dig tid för ytterligare ett Siri Zelma besök här också. Det är så personligt även om rubriken på utställningen först förvillar eller förbryllar!

TSAMRÄN

Vänd bara på ordet och du har NÄRMAST – så härligt och utlämnande av Siris egenupplevda livslinje – dessutom med innovativa ”ramarna” som är allt annat än fyrkantiga … precis som härliga ödmjuka Siri själv.

Foto: Glada Gotland

Jag väljer först att titta på de spännande tavlorna utan förklarande text och ser såklart saker som kanske inte konstnärinnan själv gjorde när de kom till – men det är väl det som är lockande i möten mellan oss människor och våra olika fast lika skapande liv!

Det inspirerar och attraherar på ett allt utom hotfullt sätt både här och där!

Vi har så mycket att ge varandra vi människor från när & fjärran!! 

Foto: Glada Gotland

Foto: Glada Gotland

https://www.facebook.com/gallerizelma/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *