Sjöräddningssällskapet ger glädje och kunskap !!

Ser en utmanande rekryteringsannons för frivilliga till sjöss – vått & viktig för oss som bor mitt i sjön och/eller färdas där ute i det blöta !

Själv är jag bortskämd där jag på de få tillfällen som jag numera går ut på sjön att sitta i trevliga salongen och undrar om vi lagt ut eller inte!?

Ja där på Destination Gotland färjan så har de ju dessutom stabilisatorer som mäktigt möter vågorna så ju ibland god höjd som knappt känns tack vare tekniken.

Dessutom gör ju de mjölkvita rutorna i båten att det går ej att se sjön – knappast sehr schöön alls. Men tur och retur kommer vi och det är knappast tur – utan skicklighet från utmärkt utbildade besättningen.

Men visst har även jag varit ute i liten båt och mött de Grova Östersjövågorna på riktigt – en överfart som jag nu så här i facit undrar om det stod riktigt riktigt till där uppe i vårt sjömanskap, fråga Kapten Einstein om det !

Foto: Glada Gotland

Men alla vet att ibland kan sjön överraska – eller det flytetyg du är på , stort eller litet, blir till rena spökskeppet. Då är det fint att kunna kontakt en räddare i nöden som inte är nödbedd eller sjösjuk – de kommer med livlina och livboj och gör dig till en lycklig torrboll igen 😉

Själv så nöjer jag mig med vågor i håret och vatten i knäna men DU som känner att du är frisk och kan simma som en fisk kan göra en insats i Sjöräddningssällskapets anda… hoppa på eller i det uppdrag… NU!

Men akta dig för Svarta Malin!!

Mer Sjöräddningsinfo hittar du här… glädje & kunskap… välkommen !! 

https://www.sjoraddning.se/

https://www.facebook.com/SjoraddningssallskapetGotland/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *