Skeppssättning flyttas till nya Kryssningskajen

Det har kommit Glada Gotland till kännedom att den ”modernaste” Skeppssätningen på ön, den som anlades anno 2004 i Gnisvärd nu kommer att tas bort och flyttas till Kryssningskajen i Visby.

fejkskepp

Aktuellt ”modernt” skepp Gnisvärd. Foto. Rock A Ericsson

Stengrundaren, vi kallar honom  ”Stenrik Bestyr” , eftersom han är villig till flytt men önskar vara diskret i detta sammanhang.

Stenarna visar sig ju dessutom delvis tillhöra, komma ifrån, den allmänna gotländska jorden även om de nu är placerade på ägarens privata mark.

Men så klart mäkta stolt av att stenskapelsen nu kommer synas än bättre och ej förvilla de besökare som är på span å jakt i trakten efter den äkta fornlämningen och den där sedan urminnestider liggande kulturminnesmärkta skeppssättningen i Gnisvärd som är daterad till yngre bronsåldern.

Kultur

Kulturminnesmärkt skepp Gnisvärd. Foto. Rock A Ericsson

Förflyttningen görs även i reklamsyfte för de rikt förekommande äkta lämningarna som finns runt om på ön och denna fejkade naturtrogna modell kommer kunna locka ut kryssningsbesökarna på fornäventyr och utflykter till äkta vara. Finns gott om runt om på ön, även om en del är dolda så här är den mycket vackert belägna i Fröjel.

Fröjel

Skeppssättning Fröjel. Foto. Rock A Ericsson

Placeringen kommer ske snyggt synligt i  kryssningskajens ankomsthall och belysas vackert av de lyktor som i dag hänger på Kung Magnus väg och även de gäckat Regionen som nu även får kontroll på utsmyckning av stadens ljus. Många ljusa idéer inför framtiden i forntiden här alltså!

kryssningskaj

Flyttkostnaden kommer EJ att belasta den redan till botten sänkta stentunga Regionbudgeten utan fixas genom ett inslag och deltagande i  TV3 programmet Lyxfällan

En tjänsteman och en politiker från Region Gotland har lovat ställa upp för att få ordentlig ordning och blalans på finanserna, rena vinSTEN alltså!

Patrik Grimlund, Magnus Hedberg. Foto: TV3/Johnny Wohlin.

Programledare är pojkarna med guldbyxor:  Patrik Grimlund & Magnus Hedberg.

Foto: TV3/Johnny Wohlin.

PS: Vill du lära dig mer om Skeppssättningar, gå gärna in på den äkta säkra stensidan här!

toppen

http://www.guteinfo.com/?id=1665

 

PS: Vill du ser mer av fina gotländska foton tagna av Rock A Ericsson – kollar du här!

Anna fröj

http://fotogotland.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *