Slö titt på Fast Food

Mat och ställen med eller utan gott & finess finns det gott om här i Visby redan nu. Låt oss lite slött titta på några idag befintliga Fast Food ställen!

Jag har absolut inget emot fri företagsamhet och de människor som driver rörelse ifrån till exempel vagnar. En av mina personliga favoriter är den som står parkerad vid Rusta där två bröder brukar servera en matig mumsig varierande meny med ett smile, snyggt, smakfullt och prisvärt.

IMG_5606

Foto: Glada ”Galna” Gotland

En del vagnar har poppat upp och parkerats på platser som är väl synliga ifrån trafikflödet i andra rondeller – men trots detta så kanske det varit knapert med grillande gillande kunder och den här vagnen ligger nu ute till salu…och därmed pasta!

Streetfood vagn visby

Foto: Blocket

Så finns det då fasta ställen för fast food precis innanför muren som här vid vid Söderport. Den här har stått stängd och ägarna lyser med sin frånvaro för att ta bort fula lysande meddelande som verkligen inte ger någon Världsarvsaptit.

P1060401

Foto: Glada ”Galna” Gotland

Har påpekat detta för ansvariga på Region Gotland att de skall tala med fastighetsägaren… väntar fortfarande på resultat. Skall våra kära besökare och vi själva även i år få dessa varma välkomstord när vi kliver in innanför muren!?

Längre ner på Södertorg står detta legendariska fasta gatukökshus. Tyvärr trist tillbommad sedan augusti 2014 – allt som rör på sig och fladdrar fint i vinden är de tjusiga innerstadsanpassade reklambanderollerna. Dessutom tycks någon utbyggnad ha börjat som kommit av sig – i väntan på tillstånd!?

IMG_5573

Foto: Glada ”Galna” Gotland

Hur tänker Regionen  – hur fritt och fint får fasaderna utsmyckas egentligen? Vilka är reglerna? Vad är kulturkraven? Denna byggnad ägs och hyrs dessutom ut av Region Gotland. Fasen vilken stolthet det måste vara som hyresvärd med denna lyckade utsmyckning. Bra smak där!

Skall också sägas att även jag har köpt ”dagens” här i form av Fish & Cips av en mycket trevlig ”kock” – han gör säkert så gott han kan för att få kunderna att trivas som fisken i vattnet för att nappa under de få månader han har öppet. Men med lite snits och stil tror jag knappast fiskelyckan kommer att gå sämre.

Vid andra vackra porten på Öster så finns nu så fint synligt parkerad en annan vagn, med det passande namnet Street Food Gotland, som så diskret smälter in i vår unika miljön som vi (nån) värnar om.

Till höger om den i alla fall för tillfället fasta fast stängda rörelsen så finns ett året runt öppet café samt till vänster en dito öppet gatukök samt en internationell restaurang. Men konkurrens är ju gott & nyttig.

IMG_5595

Foto: Glada ”Galna” Gotland

JA, hela staden kryllar och av ställen där du kan få Fast Food –  här på Follingboväg på rad så var glad!

IMG_5613

Foto: Glada ”Galna” Gotland

Jo så ser det ut på fler väl valda platser runt hela vår ö … ja ta mig tusan hela sugna sultna Sweden! 

IMG_5612

Foto: Glada ”Galna” Gotland

Så kurrar det i magen så finns många möjligheter till snabb kur ur vackert dekorerad bur…och det är väl tur!?

Raap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *