Sminklådan.

I en kyssäkta repris  från år 2015 där Glada Gotland på sitt sätt står upp för det fria ordet i vår härliga kärliga demokrati.

 

Almedalsveckan är tillbaka mer fullsminkad än någonsin!

Ja lite har vi sminkat upp oss – men orden andas fri gemenskap & kärlek mellan färgglada åhhh så sköna mångfaldiga människor, här på den lilla plätten Almedalen men också till våra vänner ute i stora vida världen som vi vill väl tillsammans med.

Till de som inte lyckats nå till de fria rättigheterna… än… ska vi fortsätta att stå upp som föredöme och se till att ingen försöker smeta på oss nån sminkad sanning som tar oss till nån ”ny” ofattbar omänsklig scen.

Är det inte nog med det!?

Foto: Glada Gotland

Nu kom för mig en ökänd sminkör in och vill börja smeta på mig nån sörja som tidigare prövats under historiskt mer än hemska tillfällen.

Sminklådan med en så konstig kuslig kulör som ger rysningar bara du gluttar lite lätt på locket.  Jag trodde den var borta ur sortimentet för länge sedan efter alla varningstrianglar och erfaret folk som osminkat talat sanning om dess fasansfulla effekt.

Allt som kan stavas harmoni och kärlek attraherar mig – ja alla behöver naturligtvis inte tycka romantiskt lika, det är det som är det rika.

Men när jag kollar mig själv i spegeln nästa gång – naturlig eller med lite mysig kärleksmålning – så kommer jag vara glad och stolt att jag sa… och säger så här till att åter tillåta användning av denna gamla ruskiga sminklåda:

Nej!

Tårarna rinner – när jag ser de som åter fått på sig mascara med fara. Ögonen och sunt förnuft grumlas snabbt som synden.

Kisspolarna på bänken drar en gammal ofarlig Dynsatyklassiker – det här var/är vi gjorda för att göra med varandra – alltid ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *