Spray som är okej eller ej!?

På Kung Maguns väg runt butikerna så pågår en fight om vad som är fult och fint – eller naughty or nice som det Streetsociety vice heter!

IMG_9703

En sak som verkar rätt rak är att här är spray okej! Så även hos grannen som till och med startar kurs – i konst or Paint Art så klart!

IMG_9700

Försöker tjuvkika in och här kommer nog finnas utrymmen för tekniken så ingen med flaskan blir besviken!

IMG_9701

Glada Gotland går runt kvarteret mot muren här vid gång- och cykelbanan mellan Österport och Kvarntornet vid Skolporten så verkar det som vissa saker sprider sig fritt och fort.

IMG_9709

Men lydigt plank är det för att uppmaningen här efterlevs faktiskt klanderfritt – inget uppsatt av papper här inte!

IMG_9712

Men min fråga i rubriken är:  Spray som är okej & ej! Kan du svara mig Mona!?

IMG_9708

Kulturellt klotterplank där Medeltiden möter det moderna – det verkar som om fastighetsägaren och Regionen säger spraya gärna här – för mycket har fått sitta nu ett antal år. Viljan att ta bort verkar var väldigt svår!

Tillbaka på framsidan så pågår ju en annat fult eller fint fundering som hänger lite högre upp: Vackert!? Farligt!? Olagligt!? Fint!? En ljuvlig ljuspunkt!? En lykt-träff!? Många envisa ljushuvuden spekulerar.

IMG_9707

En dam i rött på en spark passerar rätt snabbt på andra sidan – hon riskerar i alla fall inte att få eventuella lyktor uppifrån i knoppen och kanske ej heller att hamna på ändalykten på det för dagen mycket hala underlaget!

IMG_9705

Foton: Glada Gotland

Om vi förflyttar oss tillbaka till Medeltiden kan vi historiskt oroat läsa:

När en dansk här under Valdemar Atterdag seglade österut sommaren 1361 visste den svenske kungen Magnus Eriksson redan att Gotland var i fara.

Magnus_Eriksson

Kanske dags att Kung Magnus åter varslar och den här gången i tid fixar ”farorna” kring sin väg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *