Surströmmingspolkan går !

En av frågorna i den senaste Musikquizomgången på Café Maffen  ( ⇐ klicka här så hittar du den ) som jag hade lyckan att tillsammans med Ulf Hedberg få vara med om att genomföra, handlade om en liten filéburk med Surströmming!

Det är den röda KALLAX burken till höger här… frågan var vad kilopriset var/är !?

Foto på ICA Bungehallen: Glada Gotland

Det är sannerligen en fisk och/eller inläggning som orsakar många blandade reaktioner. Ulf den glada spelemannen ville inte ge en femma per kilo för det hela… eller de fina (!?) filéerna.

Andra tycker den är guld värd som en välvilligt vällagrad fisk, kanske tradition när smaken med tillbehören får avgöra mer än vad näsan får stå ut med.

Min näsa kräver verkligen inget samröre med en öppnad urrk på burk! Eller !?

Men visst är det fint att det finns chansen att välja på både gott & ont i alla lägen och själv få avgöra vilket som är vilket.

Men i Pinocchios näsa lär det dock bara fortsatt dofta blåst trä… hur lång den än försöker bli.

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Pinocchio

Så håll din egen snok vaken för fula dofter från långt farligt förljuget håll, det kan faktiskt smitta av sig till din egen snart kluvna påtvungna tunga. Allt går att sälja med mördande reklam.

En burk traditionsrik surströmming verkar vara rena delikatessen då – öppnas gärna i lag med förstående vänner som kan skilja på sött & surt !

Tummen upp tillsammans med trevliga Thore !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *