Sverige – Irland i musikalisk match!? Då är båda vinnare!!

Vi får hoppas att fotbollsmatchen idag (13 juni 2016) mellan Sverige – Irland i fotbolls EM blir som den ljuvaste musik, i harmoni utan allt för mycket falskspel. Gröna armen är så härliga så. Jag vet, har varit på turné – hemma hos dom!

green army

Har ju nyligen varit där på gröna ön och hört en blandning av sköna musiker uppträda, inga stora arenor, nej på små mysiga pubar en del bevakade av de stora Dublinsönerna som ju själva är duktiga på att sprida kärleksbudskap över hela världen 

13453102_1129478493784896_19606500_o

Så fina är ju bandet så de döpt sitt hotell som de driver till The Clarence, bara det är ju så jag smälter.

Själv tog jag dock in på Blooms som fick mig att blomma upp eftersom det verkligen låg ljudligt mitt i det nöjesaktiva Temple Bar distriktet.

blooms

Här fanns det underhållning minsann och till väldigt skilda tonarter. Så jag testade det mesta. Allt från traditionellt välkänt irländska folksånger till andra mer moderna trubadurer som tog oss på många mysiga turer.

Ladlanesorkarna här drog  på dragspel, fela och gitarr samt sånger som satte just puben Temple Bar i riktigt god stämning med sin skönt smittande svårt att stå still Irish music!

pub temple bar

Så det dansades förstås, både scenshow samt spontant bensprattel– och jag kände att även jag fick spritt i benen… var tvungen  att ta en paus och ute i friska luften testar jag Guinness Hop House 13 – wow ! vilken god smak, rena turnumret!

temple bar

Phil Lynnot står där still på den välbesökta gatan i Dublin med sin bas och hans musik blommor ju upp titt som tätt både i original samt diverse coverband eftersom det är ju så sköna låtar som nog aldrig kommer vissna.

13288781_1118782211521191_836351031_o (1)

Det fanns guidad tur till allt möjligt Rock n rol(l)igt – här spelade Chieftains för första gången, det var i St.Catherine´s kyrka det, en välsignad plats!

rock n roll stroll trail

Till Rory, denna så sköna publik kära gitarrist,  hyllas även han i ett Temple Bar hörn. Till honom, Irlands första största älskade rockartist tänkte jag återkomma i separat darrande kärleksfullt inslag från Cork. Wait and hear!

rory tempel bar

Det kommer bli en riktigt blöt minnesstund med regn, öl (vin) & tårar (!) tillsammans med min mysiga kusin och hans underbara hustru –  möten som jag sent, läs aldrig, ska glömma.

Men först måste jag få släppa ut en rökare…

smoking

Så kära fotbollsälskare – är det okej om jag har på mig min nya T-shirt i afton på matchen…

T-shirt irland

…men när det gäller musik samt landslagsställning så lovar jag att klämma i som bara den i nationalsången, den svenska blå/gula såklart!

noter du gamla du fria

”Dina ängder gröna…” Jo men där står det ju sannerligen 1-1 till båda lagen – nästan hela året om!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *