Torrt – är inte tråkigt!

Förutom blååååååsten som fortsätter fritt att vina så är det ju rätt så torrt där ute i markerna. Naturligtvis icke så bra för odlande bönder men för oss naturister så är ju även en torr buske en skön lockelse. Flukt utan fukt kan vara väl så upphetsande!

Foto: Glada Gotland

Säkert är det just vindarna som gjort att vissa växter ser mycket vissna ut – men jag tror de är rätt lyckliga där vid kalkkusten med fin utsikt utåt sundet.

Foto: Glada Gotland

Just då när jag tänker så kommer ett mörkt fast mysigt moln krypande på den annars så klara himlen och säger förlåt, för nu skall även du få bli blöt – ligga där på torra land ger ju livet inget svung & gung!

Foto: Glada Gotland

Men det lovade för mycket – liksom den redan sjösatta båten därute bara for förbi och det blev bara en Piss i Nilen. Det är många som lovar runt men håller tunt.

Eller hallå där i hålet – när skall du åter fyllas av… härligt smekande regnvatten!?

Foto: Glada Gotland

Något annat som naturen ger och vi människor verkligen kan förvalta är konsten att göra vin. Så klart måste jag bland dessa torrtänkande rader få med sommarens mest passande vin i den klassen. Från Frankrike förstås.

https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/moulin-blanc-7895101

Det har en etikett som ju fångar in vinden och en smak som med hjälp av min favoritdruva Savingon Blanc gör så att tungan dansar can can och benen sprattlar  Chardonnay deltagande åhhh befriande behagligt åt alla håll.

Vitt vin med rar röd passion – vivre la vie!

En blöt puss på det – torrt är inte tråkigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *