Tre av etthundratio öppna ö-möjligheter !

Gjorde det bekvämt för mig idag… tog en kulturtur per el-cykel i mitt närområde. Ville se vad de utprickade utställarna i Fårösund hade för sig i sina Öppna Ateljéer 10 – 13 maj.

Foto: Glada Gotland – klicka gärna på tidningen ⇑ och… åk dit DU vill!

Började där jag nu är än mer säker på att SOL = Siri i sitt galleri Zelma. Fantastiska målningar där liksom Siri själv är en del av motivet.

Foto: Glada Gotland

Åtminstone hennes känslor och intryck av livets avtryck... som ibland som säkert hos oss alla kan vara allt utom fula gula eller mörk mörkt tungt blå… men funkar sååå befriande ändå.

Foto: Glada Gotland

Klart att konstnären har ett eget namn på motiven – men låt fantasin hos dig själv gälla, det är lätt här, så ser du oljan som en dansande frihet i alla måsten.

I backen ner mot färjan ligger galleriet Z – var ute i tid – Fårösund & Fårö finns kvar länge än… om det är den ön som hägrar – här har du tältet med vacker värme i öppen nutid… unna dig den konstpausen 

29Siri Iversen Evje

Jag arbetar med min kropp och hur min kropp är relaterad till situationer. Jag tar in rörelser, ljus, färger, känslor och låter det reflekteras i abstrakt måleri


På tal om färjan… hos glaskonstnären finns den flytande i den riktning som önskas – om du kollar noga i glasmobilen som hänger ute i trädet i trädgården direkt ut mot sundet.

Foto: Glada Gotland

Inomhus finns bland annat fåglar som väntar på … att lyftas hem och sätta bo i ditt fönster… de gillar också färger med färjan!

Foto: Glada Gotland

Men var du än är… så håll huvudet över sanden och se… att konsten kan konsten att le 😉

Foto: Glada Gotland

 25  – Marianne Hemlin

Skulptör – Bildkonstnär … arbetar främst med glas – keramik och betong.


Litet mysigt krypin med mycket glädje i keramik och utsmyckning för både stora och små – Lilla Fabriken är verkligen ingen tung industri utan ger dig härligt lättsamma njutningar i de lekfulla motiven !

26  – Marie-Louise Sundqvist

Keramik & Bilder… figurer och lerteckningar. Unik dekorerat & handdrejat bruksgods.


Vilka punkter på kartan väljer du !?

Går även att kolla in sidan på FB så du hittar till de 110 fina nyckelhålen av… konstnärlig lycka!

https://www.facebook.com/oppnaateljeer/


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *