Två minuter som slutar… lyckligt!

En liten gul bevingad skönhet landar på mitt fönster och jag slås av allt som slår ut i växtligheten samt små flygfän som vinglar omkring här mitt i sommaren, kanske bara för en kort stund och vi har tur om vi får syn på dem.

Två minuters landning sen flög den förväntansfullt vidare i Midsommaraftonsnatten…

Foto: Glada Gotland

En av mina favoritblommor är den sega och styva (!) blåelden som verkar trivas där det rörts om i marken lite – kanske av en harv.

Foto: Glada Gotland

För övrigt var det nog länge sedan någon bonde satt i denna sommarsits – men ännu rätt så bevarat redskap från ”förr” som fått somna in – men rosten den sover aldrig!

I vaket tillstånd fick redskapet och säkert en pigg lantbrukare hinna få många skördar från den gotländska jorden innan de bådagå i pension på riktigt – redskapet nu här på Bungemuseet.

Stannade till funderade och fotade – den fick två hela minuter av min tid, det var den sannerligen värd.

Möts först av denna bildsten strax innanför entrén till museet och tänker att det var den tidens sätt att berätta och bevara nåt viktigt minne för många många år sedan – en gotländsk sannsaga om en 4-bilds-serie från… Island!

Foto: Glada Gotland

Passar ju bra så här öar emellan. Själv har jag haft Londonbesök och vi kom in på musiksnack. Ja från den staden kommer ju många av de artister och toner som jag personligen likes sooo very very much!

Mr. James, my new friend gillar Blur… har han gjort i hela sin ungdom och de har ju bland annat den här så utmärkta tvåminuterslåten som alltid ger sån glädje och energi, precis som han själv with family utstrålade.

Woo-hoo
Woo-hoo
Woo-hoo
Woo-hoo

Så på Midsommaraftonsfirandet så togs det förstås foton på tillverkningen…

Foto: Glada Gotland

...och resningen av årets Midsommarstång. Snabba kort från många moderna mobiler som ju också på sitt sätt sätter en bildsten i sitt perspektiv.

  Jo jag bidrog med minst två fina blommor vackert någonstans där i mitten – tog mindre än två minuter 😉

Foto: Glada Gotland

Så ta dig nu själv 2-minuter… till vad som helst, jag lovar att det slutar… lyckligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *