Var snäll mot dina tomater annars kanske de anfaller dig!

Idag är det tomatsåsens dag… och när det gäller denna röda goda sås så tycker jag den är riktigt smaskens på makrill, mums.

Får ibland duga som efterlängtad utmärkt lunch gärna med en hårdmacka som greppvänligt underlägg så det inte blir så klibbigt om fingrarna!

För att riktigt kunna skrapa rent den lilla burken brukar jag använda en tesked så inget går till spillo, det är en synd att slänga sås!

Makrill burk

I övrigt brukar det ju behövas god tomatsås vid skapandet av pizza, det är ju det som är den viktiga grunden eller första lagret på den utrullade pizzadegen – utan den knappast nån snits och stil alls vilka ingredienser som det än må toppas med ovan där.

Så då en riktigt god köttfärssås som måste få puttra länge och väl så det hela blir hett och smakfullt. Finns förstås utmärkta såser på burk som är färdiga med kryddor – annars går det ju utmärkt att använda fri fantasi och sätta sprätt på tomatsåsen med det du har i ditt kryddskåp.

Tomatsås

Ja tomaten är sannerligen en kär vän i köket och ibland kanske används fööööör mycket.

Varning – den kan bli förbannad på dig!! Det är kanske därför den vill bli firad och hyllad idag på sin dag för att känna mer uppskattning så den inte slår tillbaka igen.

Precis vad som hände 1978 när denna hemska händelse lyckades fångas på film – brutalt värre.

Så var nu snäll  – så inte du också blir attackerad å får en smäll av din tomater!

attack of the killer tomatoes

http://en.wikipedia.org/wiki/Attack_of_the_Killer_Tomatoes

Svensk titel: Mördartomaterna anfaller!

http://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%B6rdartomaterna_anfaller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *