Världsrekord i optimism!

Jag med mysiga vänner och många som jag ej känner har fått vara med om en…

….r i k t i g t    s n a b b   f ä r d …

…på båt mellan Visby och Västervik idag fredag den 29 april anno 2016.

IMG_0143

Jo en riktigt historisk dag på många sätt när det gäller fler båtbolag att välja på, en ny destination, i modern tid, samt snabbt som bara den – 1 timma & 56 minuter från Vi till Vä, snacka om att angöra en brygga!

Det som dock imponerar mig mest är  viljan till optimist och få saker att fungera inte ”bara” för egen vinnings skull, utan för att ”vanligt folk” kan få alternativ och prispress på till annars ta betalt så mycket de vill på vår landsväg.

Gotlandsbåtens mål är förstås i första hand att inte agera landsväg hela året.. just nu i alla fall… men att ge Gotland fler turister som upptäcker vår fina ö med ALLT vi har att erbjuda.

Ett kul KVACK på det!

IMG_0040

Optimisten med stort O stavas förstås PIGGE – men han är otroligt ödmjuk i sin egen framtoning och vill hellre och med all rätt ta fram sin personal samt de med mer deg och trolltyg i fickorna får en gungande kåtbåtblick  för allas tillfredsställelse i ögonen. Full potent gas, ja tack!

IMG_0132

Just en i personalen som tar sig villigt tid och lyriskt pratar om den Piggepasssion som smittat så positivt av sig är Åsa som vi träffar på i en av alla fina salonger och fria sittplatser som finns att välja på. Hon svarar tålmodigt modigt mysigt på alla skruvade skrov-liga Sune frågor!

IMG_0070

Vi trivs ombord även i de övrigt mycket inspirerande ”längta till Gotland dekorerade korridorerna”.

Jo, personligen blev jag riktigt horny och helfrälst gungig, bokstavligt talat, på  denna båt…

IMG_0118 (1)

Vi far ju fram på en katamaran i full speed med inte allt för häftig sjö så det rör på sig – men det finns som sagt bra sittplatser att njuta still i och om och när du skall röra på dig så ledstänger – tack för det!

Några blev faktiskt lite sjösjuka och fick kanske uppleva en Expressfart i magen – men sjön ger och tar. Valuta för alla som vill uppleva Östersjön på riktigt ( vill du ta de extra försiktigt – köp med dig Calma 😉 )

Men vem fasen är det som styr… när jag och Kapten Bengt Wiman är i i aktersalongen åh myser bak där skummet pyser!?

IMG_0106

Den lilla butiken om du saknar till exempel lämplig för tillfället lektyr eller nåt annat gott att tugga på – så kliv in här!

IMG_0052

Hinner prata med ett par som tagit bilen med sig  och som fått snurra en extra stund på bildäck för att få bildäcken och karossen åt samma håll vid ankomst – en extra åkattraktion där nere som i alla fall inte gav några extra P-böter 😉

IMG_0048

Innan vi åter kliver i land på vår hemmakaj så hinner jag ta ett  lika snabbt Express-foto på P som efter dagens tur …  med all rätt fick känna äkta gungande glädje i tårkanalen!

IMG_0151

Är även DU ombordorgasmsiskt nyfiken…  boka in dig på Optimist-jollen… ta en surftur på Gotlandsbåtens-sidor… nu finns ett äkta optimistiskt samt digert urval 😉 … på riktigt!!

IMG_0129 (1)

http://gotlandsbaten.se/

PS: Extra Skepp O´ Hoj samt va skoj till mina resekamrater Lasse Stenberg & Sune Nilsson, bättre skeppssorkar får du leta efter 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *