Varningsskylt för fårskallar – knappast för lydiga lamm!

Får brukar kallas lamm på Gotland – oavsett hur gamla de än är. Lamm låter lovligt mycket gladare och ystrare än fårskalle – så bääää så.

Nu har jag varit runt på min Krusebo cykel och hittat några av dem som fredligt betade på Fårö – finaste Lammön på blott en vägfärjas avstånd – skönaste sjuminuters trippen fårever!

Missar förstås inte alla vägblommor som är sååå vackra här. Försöker räkna de olika sorterna men ger upp – njuter av dem alla i dess färgsprakande prakt – det ger harmoni. Så oartigt fort går ej el-cykeln så jag hinner hälsa på varenda knopp!

Foto: Glada Gotland

Lite som ett safari är det – för de kan konsten att gömma sig ibland när de vilar från det ständigt tuggandet – då är lite skugga gott! En egen en är aldrig fel!

Foto: Glada Gotland

Eller lite mer talrikt under tall – skuggan räcker till alla i alla fall!

Foto: Glada Gotland

Varningsskyltar finns det lite här och där för detta ulliga gulliga tamboskap som ju har chansen att på vissa vägar vara i vägen… eller tvärtom förstås, då är jag & du i vägen… vi på rull utan så mycket ull!

Foto: Glada Gotland

Lambgift är fortfarande vackert vårdade med sin agtak – och där inne går det att vara, jo jag bockar och tackar. Undrar vad de pysslar med där hemma – nån lammgryta med grönsakssoppa kanske!? Bäääst att fråga de fyrbenta vid nästa tur.

Foto: Glada Gotland

Nu är det bäst att cykla hem, för magen börjar kurra efter all kalkstensvägar som bara går att hitta per hoj – så fint och skoj!

Foto: Glada Gotland

Fyren visar vägen rätt i vattnet – här i Norra Gattet är det grunt så hålla sig rätt i farleden är sjövettigt! Jag försöker först varnande vinka till sneseglarna… nåt vettig!!

Foto: Glada Gotland

Nu börjar det kurra i den vältränade (?) magen igen och det är så smått den matglade fast kastrull-late undrar:

Vad blir det för mat i kväll!?

Foto: Glada Gotland

Nja… vänta med lammkotletterna är du snäll …tills lammen har tystnat.

Lite matlagningsmusik på det – kryddat med BÖC!

PSSSST: Förresten så köpte vi ett nytt lammskinn nyligen – men det är från den här sidan ön närmare bestämt i Risungsdalen i Rute Socken.

http://www.risungsgard.com/

Så vackert vitt från en ras som heter Leicester!!  Vad gör man inte nu när Sir O. Bloom är på väg som gäst – då ska lammen va som bäst 😉

Foto: Glada Gotland

Please Sir sit down !

Men då blir det väl annan musik förstås och inget bu eller bäää, mer åt na na na na na na na L!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *