Vi drar till Binn Éadair!

Som du säkert känner till så är Republiken Irland tvåspråkigt, ja originalspråket är ju keltiska och de flesta vägskyltar och mycket text bevaras på detta sätt. Däremot utfördes alla våra språkövningar på det mer internationella engelska språket… så vi fann vad vi sökte!

binn

I tågvagnen, som tog oss till Howth så fick jag faktiskt höra det klingande keltiska i högtalaren också och det var cirka 12 spännande små uttalade stopp innan järnvägen tog oss till kustmålet.

revolution spår

Vi startade från Centrala Dublin och uppe bland taken så fick vi se hur det bos i de vanliga kvarteren… direkt vid ankomst undrades det nyfiket, hur mås det!?

mås

Den här pippin och hans flygande vänner var inte alls så skräniga och påflugna – utan mer som irländarna själva, lite laidback med härlig humor och mer bevakande att vi hade det bra bland båtar och branter!

mås 3

 För när vi närmade oss de lockande höga stigarna runt denna halvö så visade sig att en del inte varit visa nog och säkert rullat ner för nån av branterna eftersom vi människor ju saknar flygförmåga och sunt förnuft, ibland i alla fall – en skylt skyddar Howt innevånarnas plånböcker!

skylt howt

Det börjar ju bra med rätt ”normal” gångväg och fina privata hus att få en liten inblick i.

hus howt

Härligt små trädgårdar med hänförd utsikt inåt hamnen

trädgård

Men så slutar husen och en vindlande stig tar vid, precis intill branten… jo stigen ser fortfarande bred ut, men det blev smalare och smalare!

bred stig

Samt vackrare och vackrare!

blommor howt

Tyckte vissa var farligt nära kanten men utsikten lockade.

gul buske howt

Kollade ner på fågellivet… jo du kan se dem flyga fritt, tänk om jag hade vingar!

flyga

De gula buskarna skyddade effektivt mot eventuella snedsteg – de var nämligen väldigt puttiga!

Men fy(r)rackarn va vackert, trots att jag försöker skymma utsikten, hänförande för fartygstrafiken att ta sig in till Dublins hamn här!

clarence

Vid fyren vek vi av inåt land – nu gällde det att i det vänstertrafikerade vimlet hålla sig i rätt fil och även för fotgängare bromsa lite och ta det försiktigt i backen.

howt väg

En affär i byn lockade med livets kärleksdryck, så hjärtligt Irländskt änglalikt denna vackra vandrardag.

all you need is love skylt

Väl hemma på hotellet så gjorde vi som vår vän fågeln – vilade en god stund bekymmersfritt i väntan på nästa spännande flaxande D-äventyr!

vilande mås

Du som vill veta mer och gärna dra till Binn Éadair du med – fin fakta bifogas med än mer attraktioner än som här har redovisat att njuta av i denna  Magic Dublin Coastal Village!

http://howthismagic.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *