Kom till MUSIK & POESIFESTIVAL lördag 14 mars!

Emil Jensen uppträder på den tredje upplagan av Visby Musik- och Poesifestival!

Emil Jensen

Den 14 mars arrangerar vi del 3 av  Visby Musik- och Poesifestival. Festivalen äger rum sedvanligt på Folkets Bios musikscen på Adelsgatan 39 och på Almedalsbiblioteket.

Tanken är att evenemanget ska återkomma vår och höst och bli en viktig kulturinstitution vid sidan om t ex Jazzklubben, Livingroom, Östersjöns Författar- och översättarcentrums poesifestival med flera.

Grundtanken är att den gotländska publiken ska få möta poesi i så många olika uttrycksformer som möjligt. Denna gång har festivalen utökats till tre akter, en på Almedalsbiblioteket och två på Folkets Bio.

Nytt för i år är att festivalen också riktar sig till en ung publik, och därför arrangeras en workshop där barn får skriva egna dikter som blir tonsatta i stunden! Workshopen avslutas med en poesiföreställning på Almedalsbiblioteket.

Festivalen arrangerar också en poesiutställning av elever från mellanstadiet på Solbergaskolan.
Almedalsbiblioteket
16.00 Barnpoesiföreställning
Av och med barn från bland annat mellanstadiet på Solbergaskolan.

17.00 Akt I Musik och Poesi
Vi möter poeten Harry Martinson i Samuel Åbergs och Fredrik Blomgrens tolkning. Christer Boberg presenterar och läser texter av poeter som skildrar det gotländska landskapet. Jens Friis-Hansen och Minna Svedebring som framför egen tonsatt poesi. Gotlands Balalajkaorkester under ledning av Ove Ronström framför texter av bland annat Vladimir Vysotskij och Allan Edwall

Folkets Bios musikscen
19.30 Akt II och III Musik och Poesi
Emil Jensen

Ylva Olsson, Emilio Estrada och Sara Boström framför egna texter och dikter av Edith Södergran och Maria Wine, Annika Fehling sjunger Nils Ferlin och egna texter, och Magnus Snygg läser egen poesi.

Väl mött! Ylva O

Ylva Olsson (bilden) kontakt: 076 2792665 och Annika Fehling 070 8467203

One thought on “Kom till MUSIK & POESIFESTIVAL lördag 14 mars!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *