Oktoberfest test!

Precis en månad kvar till den stora Oktoberfesten i München, ja den startar den 21 september och pågår till och med den 6 oktober. Vid förra årets besök så fick jag ju en mycket fin present av mina nära och kära samt underbart busiga kamrater – ett fint ställ äkta trachentmode,  lederhosen, skjorta och skor. Jo jag såg väldigt stilig ut och trivdes som fisken i vattnet eller som knödeln i kruset som tysken säger!

Nu har min Bayerska kostym fått hänga lite i skymundan där i garderoben men med äkta vildsvinskvalite´ på lädret och så skön bomull i skjortan hänger den nog bara där snällt och väntar på sin Herre…

…men va nu, katastrof!

Humlor 005

Antagligen har jag gått upp en massa efter många tränings-mas eller så har läderbyxan krympt eller blivit förbannad för att jag inte burit den på så länge…hur skall jag bära mig åt nu då för att passa in!? Får väl klappa på dom lite medhårs så ska det väl funka.

Humlor 002

 

Okey då,  du gick inte på det där byxtricket… jag försöker bara skoja lite! Visst finns den kvar där i så fint skick och jag skall ta mod till mig att bära den oftare. Kan ju mycket väl vara passande på Medeltidsveckan samt andra festligheter och varför inte starta en Lederhosentrend här i Sverige  nu när vildsvinen tycks ta kommando i skog och mark. Tänk så många brallor som springer omkring där ute, i alla möjliga storlekar!

 

När det gäller Oktoberfesten så finns en aktuell svensk variant som skall skummas av redan nu i Stockholm två helger i augusti. Det gäller att träna på att stå på bänkarna och hitta takten i de alltid så härliga zikke zakkesångerna und här utlovas ett band från Södra Tyskland som säkert kan de moderna tyrolertakterna . Ölen som serveras kommer från Danmark så det verkar bli en dejlig blandning som bara den. Det finns plats för 2000 personer i detta tält. När vi besökte München för några år sedan så var det En (1) miljon besökare samma dag…men så har de några fler tält att bjuda på!

 

 

Kommer ihåg att tappert försök har även gjorts här i Visby hamn några år i stort tält med vacker havsutsikt samt lika vackert tubatutande från orkester med lustiga hattar! Kanske kan det få comeback nu när det finns planer på ett nytt gotländskt bryggeri med servering, åtminstone om det skall tappas upp när det blivit lite svalare utomhus.

När det gäller den ”rätta” Oktoberfeststämningen, i vilket land eller öltält, oavsett storlek, du nu än befinner dig i, så får du hjälpa till och hålla upp den. Glädje sprids ju genom hur du är själv och att  du delar med dig glatt till dina medmänniskor så det blir stim och stimmung  på det mest positiva sätt!

 

Ein Prosit Der Gemütlichkeit!

 

[google-translator]