”And We Want to Believe And We Want to Live”

Det är inte ofta som Glada Gotland har tråkigt tåriga rader… men idag är jag riktigt ledsen. Nyheten om David Bowies bortgång har varit svår att ta in för han har liksom varit en Rockstorebror till mig.

Vital, trevlig, inspirerande, genialisk. Vågat gå sin egen väg och liksom alltid hittat på saker som smittat av sig så positivt i livet. Ödmjuk och älskvärd. Och ett tag ville jag ha samma skjorta som han. Snygging!

Bowie young americans

Influerad av musiken från första början tills han nu stänger garderobsdörren för gott får mig att inse att jag här, utanför den rymd han nu befinner sig i, måste jag fortsätta att sprida kärlek och mystik genom musik.

Dessutom i varje ton & tal som jag hör, från honom och andra människor som vill väl se till att njuta av nuet och ha ork att ge mer än jag tar.

Nu är jag ingen musiker men jag älskar musik och Glada Gotland kommer fortsätta sätta på plattor samt lyssna live här hemma på lokala band/artister såväl som världsartister som finns fortfarande många fina kvar och fler skall förstås födas.

Stor eloge till Wall of Sound som i sin Säsongspremiär lördag den 5 mars kommer ta tag i hyllningen av Bowie 🙂

David Bowie på wall of sounds

Själv hade jag äran att tillsammans med Musik & Quiz den 16 0ktober 2015 ha Thomas Blondi Lönnhammar som så kärleksfullt spelade och visade sina Bowie-plattor samt frågade lite finurliga frågor. En riktigt varmt uppskattad del av kvällen. Tack än en gång Blondi 

Blondie Bowie

Om jag nu skall plocka fram nån Bowielåt så får det för tillfället bli den här som kom på LPn Space Oditty  – en av de längsta han har gjort i en studio. Vill ju inte sätta stopp …! 

And I Want to Believe
In the madness that calls ’Now’
And I want to Believe
That a light’s shining through
Somehow

And I Want to Believe
And You Want to Believe
And We Want to Believe
And We Want to Live
Oh, We Want to Live

David bowie space odittySpace Oditty -David Bowies andra album, utgivet 4 november 1969.
Skivbolag: Mercury Records

TACK David! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *