Är Coop Records skeppet eller havsmonstret?

är coop records...

Hej på er alla nyss så glada nu så miserabla – nu är hösten här! Shoegazeskolan, Rakt Över Sko, tänkte därför avsluta vårt kortare sensommaruppehåll med en veckas förhöstlov.

Nästa tisdag återupptas Shoegazelektionerna…⇓⇓⇓

rakt över sko

…såsom schemalagt men denna tisdag lämnar vi alltså över till Rakt Över Fisk som ju bekant informerar lite mer allmänt om vad som är på gång på, vad som nyss kommit in till, och vad som skvallras om på Coop Records – häng med!

Rakt över fisk NY

Håkan Hellströms nya fick vi in idag och som de ultraelitister som vi är, är vi glada över att sankt Håkans gloria äntligen börjar hamna på sned (läs, hamna rätt) igen.

Broder Daniel var (läs, är) gudar för att alla o-coola ansåg (läs anser) dem som helt fel. I början ansågs också Håkan av de o-coola som helt fel, men i takt med att de o-coola började tycka mer och mer om Håkan, blev Håkan för oss coola, vi som är helt rätt, mer och mer helt fel.

håkan

Med nyligen släppta EPn samt nya LPn verkar många av dem som är helt fel börjat tycka att Håkan är alltmer o-cool vilket de facto sålunda betyder att Håkan börjar bli alltmer helt rätt igen.

Nästa platta vill vi på Coop Records att Håkan spelar in på Goa eller Ibiza. Vi vill att nästa platta ska kännas, låta som och se ut som ”Windowpane” med Coil. Detta hade varit helt rätt.

Nya ”Earth” med Neil Young har också inkommit…

neil-young-earth

…Om denna kan vi inte säga något för ingen av oss har faktiskt hört den än. Fast egentligen har konceptet, Neil Young, visat sig så pass intressant så pass oräkneliga gånger att vi helt olyssnade ändå med säkerhet kan utlova att ”Earth” är allt allt annat ointressant utifrån ett konceptionellt perspektiv. Neil är Young (läs ung) även när han är som gubbigast.

När som helst får vi in Darkthrone’s nya ”Arctic Thunder” i både svart och orangea vinyl. Till er som inte känner till Darkthrone kan vi säga: bry er inte, för ni kommer aldrig att förstå. 

darkthorne

Så kan vi glädjande nog meddela att Mandrake Memorial’s själbetitlade debut samt uppföljaren ”Medium” inkommit! För er som tror att Roger McGuinn och the Byrds gjort den optimala Rickenbacker-tolvan-låten, presenterar vi härmed med en knäpp på nosen ”Witness the End”.

https://www.youtube.com/watch?v=dN2oxb1-20s

Allas våra favorit-vi-snor-alla-riff-och-coola-grejer-från-amerikanskt-psykedeliskt-60-tal-men-vi-gör-det-snyggt-band, Allah-Las, kommer med nytt i början av september, och självklart kommer Coop Records då att ”hänga på låset”!

Vidare kan vi stolt meddela att Coop Records fått sin helt egna öl! Extremt Närproducerad Kooperativ Skaldjurspilsner, heter den och är av oss, tillsammans med Barlingbo Bryggeri (som också brygger den) framtagen för att perfekt passa som dryck till havets alla skalbeklädda läckerheter såsom;

  • hummer
  • kräfta
  • räkor
  • musslor (av olika slag)
  • krabba & ostron

Enligt musikprofilen, Tobias Fröberg, är den ”Den bästa 3,5an i världen!”!

öl

Vi kan också låta meddela att två av våra bästa vinylkunder, Stefan (som kupar handen) och Håkan (”Gnu”) köpt den eminenta ”When You’re Dead” med brittiska The Ghost.

gnu

Vi kan även låta meddela att Coop Records häromdagen besöktes av en man från Manhattan. Denne man slog ut med armarna, tappade hakan (permanent?) och s k r e k (jo, faktiskt):

”Aw, my God! We don’t even have this in New York! What is this!?!? I’m from fucking Manhattan, but here, you can buy Bathory and ”Dopesmoker” [med gruppen Sleep] in the supermarket!?!? I want to talk to the manager!”

Det är skillnad på öar och öar kan vi sålunda konstatera. Manhattan är full av o-coola bondläppar men Gotland är full av coola bönder.

Vi kan också låta meddela att ingen mindre än the Mighty, Fredrik Strage, besökte oss i somras. Han var djupt imponerad och stannade så länge att han nästan missade flyget hem till den där o-coolaste av ögrupper. Strage köpte med sig den eminenta ”The Unicorn” av Peter Grudzien (för han samlar tydligen på skivor med enhörningsteman).

unicorn

Till sist vill vi tipsa om världens antagligen bästa låt just nu: ”Egyptian Tomb” med brittiska Mighty Baby – håll till godo och krama varann i trafiken!

Martin Antikrist-ensson!

galning

katt

https://www.facebook.com/coopforumrecords/?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *