Det finaste och det sjukaste…

Min vän Van spelar ofta för mig, när jag så önskar. Har ju tillgång till alla hans härliga låtar från tidigt med Dom (Them)…

van them

…till senaste finaste känsligaste tidlösa kärleksord – så poetiskt framsjungna, gärna med gästartister med härlig känsla!

van duetter

Han har en fantastisk förmåga att fint få fram kärlek mellan personer och till naturen på ett så poetiskt sätt med mycket varm känsla – tilltalar mig så mycket och det finns sååååå många exempel ur hans digra låtskatt på det.

Tar en av dem som visar det allra finaste, friskaste, blommigaste, passar ju bra nu när vi längtar så efter en varm vår och dito sommar! Gärna efter en välbehövlig vattning från ett skönt naturligt  ljummet stril!

Hörde på de sjuka nyheterna nyligen att TBC som alla trodde vi hade koll på och kunnat motat med medicin & penicillin har lyckats komma tillbaka med förödande kraft – även i vårt ”friska” land!

Här har Van vid ett besök vid sådan sjukbädd tagit sån intryck så han har gjort en av de bästa sjukhustolkningarna – gjord med en ung mans syn på en sjukdom, i detta fall med tragisk dödlig utgång för den lika unga smittade patienten.

Så ”sjukt” framförd så man känner lukten av T.B.- Sheets ända hit!

Från albumet Blowin’ Your Mind! 1967 Bang Records

Now listen, Julie baby,
it ain’t natural for you to cry in the midnight.
It ain’t natural for you to cry way into midnight through,
Until the wee small hours long ’fore the break of dawn,
Oh Lord, huh uh ha. Ha.

Som tur är så andas de flesta Van-låtarna annars av stor livspassion och kärlek – men att vi måste även kunna se och ta vara på döden – som en del av livet – står ju helt klart nu när så många nära och kära samt även musikvänner från fjärran har flugit sin kos och blivit änglar.

På tok för tidig avgång för många av dem… 🙁

Morrison får runda av med några  sjungande frågande ord som vi faktiskt borde  ställa till oss själva oftare…när sa vi/du de orden senast??

Då inte bara till dina allra närmaste kära, utan alla dem som vi mänskligt alltid skall bry oss om!

Alla behöver höra att de är omtyckta på ett eller annat sätt!

Jag älskar dig kära Glada Gotland läsare!

   Thank you, Love you – Van The Man!

Fill my life with gladness
Take away my sadness
Ease my troubles that’s what you do.

Upptäck gärna mer av min vän Van, här hittar du hans hemsida med en låtskatt värd många ♥♥♥

http://www.vanmorrison.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *