”Dina bröst är som svalor som häckar”

Jag går ut en stund på gården som ligger där utanför det vackra kopparsalen på Hotell Clarion i Visby. Här inne hänger brösttavlor. Det är varmt i rummet och varmt ute i solen. Här svischar svalor fram och jobbar snabbt i takt med sin sköna sång för att hitta mat och fart på sina snart flygfärdiga ungar.

Då kommer plötsligt Malta flygande tillbaka till mig och sjunger så passande Lars Forsells fina ord

 ”Dina bröst är som svalor som häckar”

Här inne i rummet finns också en stor mänsklig värme bland besökarna samt från de konstnärer samlat sina fritt tolkade verk för att säga nej till bröstcancer.

Tjugosex gotländska kvinnor medverkar, tretton konstnärer och tretton kvinnor som genomgått mammografiscreening. Dessa sätts ihop i par. Med mammografibilderna som utgångspunkt får konstnärerna skildra dessa kvinnors bröst. Glas, bild, fotografi och silver är några av de uttrycksmedel…

P1060940

Foto: Glada Gotland.  Bröstkollens initiativtagare  Anna Hrdlicka med kalender, vernissagetal och tack till alla som stödjer projektet.

Eller trots allt säga ja till sommaren, livet och ja till fighten för att få fler att våga undersöka sig och de möjligheter som finns att få sina bröst undersökta och i tid upptäcka eventuell bröstcancer.

Bröstkollen kallas denna viktiga grupp som på detta fantastiska engagernade sätt försöker få mammografi kostnadsfritt för alla kvinnor på Gotland.

Nu finns alltså konstverken på plats till och med den 16 augusti kan du se dem – sedan kommer de auktioneras ut och intäkterna från försäljningen av verken, samt en kalender som finns i en begränsad numrerad upplaga, går oavkortat till Bröstcancerföreningen Gotland.

Här kan du läsa mer –  gå och se och sprid sommaren vidare!

Bröstkolle

http://www.xn--brstkollen-fcb.nu/

https://www.facebook.com/brostkollen/timeline

Malta

”Sommaren som aldrig säger nej” Singel 1973 EMI

http://artists.letssingit.com/malta-lyrics-sommarn-som-aldrig-sager-nej-ffcczwv#axzz3cvEeTxS4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *