En harkrank har landat på Öster i Visby

För många år sedan så fanns Rabbis Records flitig hoppande på Stora Torget i Visby.

Sedan så kom Rolling Records rullande in på Södertorg några år senare.

Båda dessa butiker hade mestadels vinyl LP, singlar samt senare de lite modernare CD-skivorna.

Det var på hobbybasis och drevs av ägare samt vackra villiga vänner som brann för musiken i många lediga & härligt jobbiga stunder – i vilken form på plattorna det än må vara.

Nu i modern tid så finns det fortfarande passionerade vinylpersoner som håller till med sin fina försäljning ute i garage och/eller gamla uthus på landsbygden men i Visby har det varit rätt tomt.

Utom på COOP Records (Forum) förstås som har haft den goda smaken att ha hemma nygamla pressningar bland sina delikatesser. Stort & Gott! 

Nu är det alltså dags för en NY SKIVBUTIK med lite mer året-runt-öppet-tider samt vinylsortiment av begagnat & nytt som landar hos Cranefly Records.

Mitt i centrum av staden nära Systembolaget – så nu blir det att avstå från en flaska vin eller en halv påse pilsner till förmån för fina spår som kluckar gott i öronen bra mycket längre än det flytande. Hick & Skål på det!

Nu är det flygande som gällerHarkrank blir namnet på en snabbt landad översättning.

harkrank

Foto: Wikipedia

Jag låter den alltid så härliga Ian få sista ordet eller tonen... ja sista… låt aldrig musiken tystna, sing it sweet Mr Hunter.

Old records never die.
I can hear you
And I know why
Old records never die.

PSSSST – visste du att det finns en musikgrupp som heter Cranefly Intelligence !? Här sjunger de i alla fall på Spotify om ”Beatiful Offers” – hoppas butiken mysigt mänskligt nu kan leva upp till detta!

Cranefly Records Premiär i Visby onsdag den 16 november 2016

Good Luck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *