Ge Trollen kärlek!

 

Det är klart att Trollen skall ha en given plats här på Glada Gotland. Har ju alltid hatälskat dessa figurer som i tidig barndom kom in och gjorde så att till och med små söta prinsessor och dito prinsar fick se sig om ordentligt när de lekte i den förföriskt vackra trollskogen!

Själv tordes jag ett tag inte gå till Kroksadungen en gång!

Bauer_TUVSTARR_Alternativ_25x27

Men jag och lillebror kaxade upp oss när vi lekte Bockarna Kruse. Där under vår bro satt ju ett vrålhungrigt troll som tänkte äta upp oss när som helst.

Men oj vilken otur Trollet hade när han gapade efter mycket och miste hela stycket. Dessutom var jag ju klent byggd och inte mycket till munsbit! Brorsan var mindre, men större redan då så dom ville genast Prinsessorna slicka på!

bockarna bruse

Förresten är det ju inte bara han som gäller, Trollpackor är väl en hon!? Sådana syntes rikligt kring Påsken flygandes på kvasten – men de var duktiga på att stanna till och samla in godis, så de strök vi medhårs och hyllade gott!

påskkärring

Själv slängde vi vrålande häxpipor i ett försök att vara tuffa när smällarna skulle bakom ryggen puffa. Brukade sluta med brända fingrar och blöta brallor!

häxpipa

 

När det gäller så kallade nättroll här på Glada Gotland så har de såklart försökt tränga sig in med munnen full med fula bokstäver.

En del ord så konstiga så de bitit sig själva i tungan –  då har jag passat på att snällt men effektivt bundit fast svansen och sedan trollat bort dem i skön sömn genom att sjunga den finaste visan som finns i dessa sammanhang! Svårare än så är det inte!

trollmor

Åh aj aj aj aj buff!

Men hur små  och snälla trollen nu än är och kanske bara låtsas sova så växer de upp & vaknar till liv och vill en fulvacker dag visa sitt riktigt rätta rockiga ansikte!

ABBA-Arnold-small

ABBA Greatest Hits släppt november 1975 med låtar från 1972 -1975 på Polar Music

Men räds inte för innerst inne i sitt hjärta finns något som de kanske ej tidigare vågat släppa ut. Då hjälper Festfolket dem så klart med det gungande klavertrampet!

Ge mer kärlek till Trollen du med så skall du se att alla mår fasen så mycket bättre och svansviftningar blir klart mycket roligare och rarare i alla rader! ♥ 

People need hope, people need loving
People need trust from a fellow man
People need love to make a good living
People need faith and a helping hand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *